Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef bucătar a dezvăluit două secrete pentru un piure perfect

Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef bucătar a dezvăluit două secrete pentru un piure perfect
Sursa foto: Facebook - Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de piure de cartofi. Celebrul chef bucătar a dezvăluit și câteva secrete pe care le are pentru a transforma banalul piure de cartofi într-un adevărat deliciu culinar.

De ce ingrediente ai nevoie pentru un piure de calitate superioară

Dacă vrei să transformi un preparat de bază într-o experiență gastronomică de top, iată rețeta lui Florin Dumitrescu pentru cel mai bun piure de cartofi.

Ingredientele de care ai nevoie

  • 6 cartofi (ideal ar fi să aveți cartofi săpunari și făinoși)
  • Sare și piper după gust
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt

Ce pași trebuie să urmezi pentru a face piureul după rețeta lui Chef Dumitrescu

Pentru început, pune o oală cu apă la fiert, adăugând puțină sare în apă pentru a da gust cartofilor din prima. În timp ce apa ajunge la punctul de fierbere, curăță cartofii de coajă. Chef Florin Dumitrescu recomandă folosirea unei combinații de cartofi săpunari cu miez alb-roz și cartofi făinoși, care au un conținut minim de apă, dar sunt bogați în amidon, care e esențial pentru obținerea unei texturi fine și cremoase, relatează Click.

În timp ce cartofii fierb, pregătește laptele și untul. Într-o altă cratiță, încălzește 300 ml de lapte împreună cu 100 g de unt până când acestea dau în clocot. Acest pas este important, deoarece laptele și untul trebuie să fie calde când sunt adăugate în piure, pentru a asigura o textură cremoasă și fără cocoloașe.

După ce cartofii au fiert, scurge-i de apă și pasează-i imediat, cât sunt fierbinți, folosind o ustensilă specială pentru piure. Secretul lui Chef Florin constă în a NU folosi un blender sau robot de bucătărie, deoarece acestea pot transforma piureul într-o pastă lipicioasă.

Apoi adaugă, treptat, laptele fierbinte și amestecă folosind un tel. Continuă să adaugi lapte până obții consistența dorită. Florin Dumitrescu subliniază importanța utilizării laptelui cald, deoarece laptele rece ar putea afecta textura fină a piureului. Odată ce piureul a atins consistența dorită, adaugă sare și piper după gust.

Ce sfaturi a mai oferit Florin Dumitrescu

Ce recomandă Chef Florin Dumitrescu

– Piureul trebuie să fie aerat și pufos, nu dens și lipicios. Amestecă doar atât cât este necesar.

– Cartofii buni, untul de calitate și laptele proaspăt fac diferența în gust și textură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)