Rețetă de Paști: Friptura de miel la cuptor

Rețetă de Paști: Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel este nelipsită de pe mesle românilor în timpul sărbătorilor pascale. Tradiția, moștenită din moși strămoși este respectată cu strictețe, iar gospodinele pregătescrețete gustoase de friptură din miel, pe care le servesc la masa de Paște alături de întreaga familie.

Ingrediente

pulpă de miel cu os (1.6 kg)
3 căţei usturoi

Marinata

2 linguri cu vârf muştar cu seminţe
3 căţei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri anşoa în ulei de măsline
coajă de la 1 lămâie
2 linguri suc lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei măsline
piper

Cand mergi la cumparaturi alege bucati de carne de miel slaba, fara prea multa grasime, din care itiva fi usor sa pregatesti friptura la cuptor. Carnea pentru aceasta reteta de Paste trebuie sa fie ferma la atingere, sa aiba unmiros specific de oaie, o culoare rozalie si sa nu fie lipicioasa.

Cum se prepară

Începeți prin a mixaîn blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. În pulpa de miel spălată şi uscată bine cu şerveţele faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi, potrivite-retete.ro. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pastă obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinata.

Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crustă, de aceea e bine să folosiţi un bol! Daţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă.

După acest timp, friptura va fi făcută, suculentă şi uşor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriţi mai în sânge, scădeţi timpul de coacere. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Nu uitaţi să ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`