Rețetă de friptură de porc la tigaie cu sos pentru Crăciun 2023 / De ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de friptură de porc la tigaie cu sos pentru Crăciun 2023 / De ce ingrediente ai nevoie
Sursa foto: Captură video - YouTube

Pregătirile pentru Crăciun 2023 sunt în toi! Masa de Sărbători trebuie să fie plină cu de toate, așa că gospodinele au început deja cumpărăturile pentru ca aceasta să fie cât mai diversificată și bogată. Un fel de mâncare pe care puteți să îl faceți de Crăciun este friptura de porc la tigaie cu sos, pentru că este o mâncare delicioasă, aromată și sățioasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara.

De ce ingrediente ai nevoie pentru friptura de porc la tigaie cu sos

Gospodinele care vor să pregătească o friptură de porc la tigaie cu sos trebuie să știe că au nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 cotlete de porc;
  • 1 linguriță de sare și piper negru;
  • 2 linguri de ulei de măsline.

Pentru amestecul de condimente avem nevoie de:

  • 1 lingură de făină;
  • 1 lingură de praf de usturoi;
  • 1 lingură de praf de ceapă;
  • 1 linguriță de boia;
  • 1 linguriță de salvie;
  • 1 linguriță de maghiran.

Pentru sos vom avea nevoie de:

  • 240 de ml de supă de pui;
  • jumătate de lingură de oțet de mere;
  • 2 linguri de miere;
  • 2 linguri de unt.

Mod de preparare

Pentru a găti friptura de porc la tigaie cu sos trebuie să pregătim prima dată cotletele de porc. Acestea se spală, se lasă la scurs, iar apoi se ung cu sare și piper și se lasă deoparte pentru 30 de minute. Cât timp lăsăm carnea deoparte, într-un bol trebuie să amestecăm toate condimentele pentru obținerea unei compoziții aromate. Mai apoi trebuie să trecem fiecare cotlet de porc prin amestec.

După efectuarea acestor pași trebuie să punem cotletele la prăjit, până se vor rumeni uniform. Când sunt gata, acestea trebuie scoase pe o farfurie și lăsate la răcit, scrie bzi.ro.

Pentru a prepara sosul aromat trebuie să adăugăm câteva linguri de ulei într-o altă tigaie curată, unde vom adăuga supa de pui și oțetul pe care le amestecăm. După ce adăugăm și mierea, sosul trebuie să fiarbă ușor până când scade.

După asta trebuie să adăugăm untul pe care îl vom lăsa până când se va topi. Ultimul pas pe care trebuie să îl facem este să adăugăm cotletele de porc în sos și le lăsăm 10 minute. Mai apoi, preparatul este gata de servire. De recomandat este să punem deasupra și un pic de pătrunjel tocat mărunt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori