Reteță de Crăciun: Secretul pentru prepararea nucilor umplute cu cremă de ciocolată

Reteță de Crăciun: Secretul pentru prepararea nucilor umplute cu cremă de ciocolată
Foto: Pixabay.com

Nucile umplute cu ciocolată nu trebuie să vă lipsescă de pe masa de Crăciun. Nucile umplute îți vor trezi amintiri din bucătaria bunicii, fiind potrivite pentru momentele cu cei dragi.

Pentru rețeta de nuci umplute aveți nevoie de:

– 200g de unt

– 600g de făină

– 4 ouă

– 4 linguri de zahăr

– 1 plic praf de copt

Pentru cremă aveți nevoie de:

– marginile rămase/biscuiţi simpli

– 150 g de zahăr pudră

– 200g de nucă mărunţită

– 1 esență rom

– 1 lingură cacao

– 200 ml lapte

Nuci umplute – Mod de preparare

Freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, adaugă nuca măcinată şi oul. Din nou amestecă, apoi adaugă coaja de portocală, esenţa de rom şi sarea.

Se adaugă apoi făina cu praful de copt și se amestecă până se obține un aluat omogen. Aluatul se pune la frigider și se păstrează pentru aproximativ o oră înainte de a pregăti nucile umplute.

Se scoate aluatul și se împarte în biluțe mici de mărime egală, de dimensiunea unei nuci. Se unge o formă de nuci cu puțin ulei și se pun biluțele de aluat în formă. Presa în care se coc nucile se închide ușor și se rotește pe foc pentru a se coace uniform și la exterior și la interior. Nucile se coc aproximativ 1 minut pe ambele părți la foc mediu. Pentru a coace nucile umplute se folosește o formă clasică de copt, o presă, care se pune pe aragaz.

Când sunt coapte, nucile se scot și se pun într-un bol să se răcească, apoi se îndepărtează marginile interioare pentru a se forma cât mai bine imaginea de nucă umplută. Află cum se face ciocolata de casă Între timp, se pregătește compoziția pentru umplutură, potrivit savoriurbane.com.

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu nuca, zahărul, laptele, esența de rom și la final untul. Se amestecă totul bine și fiecare coajă de nucă se umple cu cremă. Se lipesc câte două coji de nucă și se presează ușor, îndepărtând excesul de cremă și astfel se formează o nucă umplută. La final, fiecare nucă umplută se trece prin zahăr pudră.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`