Rețeta Boromir de Millefeuille, Prăjitura Franțuzească

Rețeta Boromir de Millefeuille, Prăjitura Franțuzească

Millefeuille, cunoscută și sub denumirea de prăjitura Napoleon, este o delicatesă franțuzească cu multe straturi de foietaje crocante și cremă de vanilie. Decorul său aparte este conferit de glazura albă de fondant, frumos ornată cu ciocolată topită, în formă de pânză de păianjen.

Cum bucătăria franțuzească este plină de savoare și surprize dulci, ne-am propus să te inspirăm de data asta cu o rețetă inedită de Millefeuille, preparată cu Foile de Cremșnit Boromir. Se face în cel mai scurt timp întrucât nu mai este nevoie să pregătești tu foietajul, iar gustul său este pur și simplu minunat.

Millefeuille, desertul în straturi de fericire

Millefeuille a devenit un desert foarte apreciat în Franța, după ce celebrul bucătar Marie Antoine Careme a desăvârșit rețeta sa originală în secolul al 19-lea, în timpul conducerii lui Napoleon Bonaparte. În franceză aceasta înseamnă prăjitura cu „o mie de foi”, fiind numită astfel datorită straturilor multe de foietaje care se îmbină atât de frumos cu crema fină.

De-a lungul anilor au apărut mai multe variante delicioase. În unele rețete de Millefeuille, crema de vanilie este înlocuită de o cremă de migdale sau ciocolată. Pot fi folosite și fructe fresh sau confiate pentru un plus de prospețime și gust. Straturile delicate de foietaj pot fi completate cu un gem dulce-acrișor precum cel de caise sau căpșuni. Deși aspectul său devine fermecător atunci când o ornezi cu glazură de fondant și ciocolată, dacă preferi un decor mai simplu poți presăra deasupra doar zahăr pudră.

Crema de vanilie pentru Millefeuille

Pentru a obține un gust nemaipomenit, îți propunem să folosești un unt gras, cu 80% grăsime, atunci când prepari crema de vanilie. Este esențial ca acesta să fie la temperatura camerei înainte de a-l încorpora în cremă.

De asemenea, trebuie să folosești făină sau amidon ca să se îngroașe crema și să capete textura potrivită. După ce ai combinat crema de vanilie cu untul moale și apoi cu frișcă, te poți apuca să o întinzi uniform pe Foile de Cremșnit Boromir.

Numai bunătăți cu Foile de Cremșnit Boromir

Cu Foile de Cremșnit Boromir poți prepara fel și fel de delicii, de la prăjituri cremoase și foietaje cu gem, până la aperitive inedite. Aroma și textura crocantă a foilor completează perfect crema catifelată de vanilie, transformând prăjitura Millefeuille într-un răsfăț irezistibil. Dacă adori deliciile cu cremă de vanilie, încearcă și rețeta noastră de cremșnit sau de desert la pahar cu fructe de pădure și bucățele de cozonac pufos, glazurat cu ciocolată.

Pe blog ți-am pregătit și rețete de aperitive din foietaje cu diferite topping-uri. Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai bune foietaje cu brânză quatro formaggi, foietaje cu topping de pizza sau topping-uri de ciuperci și spanac.

Poți comanda online Foile de Cremșnit Boromir din magazinul boromirmarket.ro, unde vei găsi produse de o calitate excelentă, ce promit experiențe deosebite. Acolo te așteaptă diferite preparate gata de copt, pline de savoare, precum gustosul ștrudel din foietaj cu fructe de pădure, ștrudelele cu mere sau brânză, plăcintele cu carne, plus multe sortimente de pizza.

Ingrediente Millefeuille

  • 1 Pachet cu 3 Foi de Cremșnit Boromir (380g)

Pentru cremă:

  • 1L lapte
  • 80g amidon
  • 500ml smântână pentru frișcă
  • 100g unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr granulat
  • Esență de vanilie
  • 4 gălbenușuri
  • 80g zahăr pudră

Pentru glazură:

  • 100g ciocolată cu lapte sau neagră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200g zahăr pudră
  • 2 albușuri

Mod de preparare prăjitura Napoleon

PASUL 1

Mai întâi te vei ocupa de crema pentru Millefeuille. Amestecă bine într-o oală mare gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, laptele și amidonul de porumb. Lasă la gătit crema pe foc mic până când se îngroașă și începe să fiarbă. În tot acest timp trebuie să amesteci cât mai bine cu un tel.

PASUL 2

Lasă crema să se răcească la temperatura camerei, după care poți adăuga untul moale. Te sfătuim să îl scoți din frigider cu mult timp înainte să te apuci de gătit ca să te asiguri că nu se va tăia crema când vei amesteca untul cu ea. Poți lăsa deoparte crema până când se răcește la temperatura camerei, dar mai întâi acoper-o cu o folie alimentară.

PASUL 3

Mixează smântâna dulce rece până când se întărește și capătă o textură pufoasă. În continuare, trebuie să combini crema complet răcită cu frișca. Adaugă treptat frișca, amestecând ușor în cremă.

PASUL 4

Asamblează prăjitura Millefeuille astfel: așază o foaie de Cremșnit Boromir pe tavă, apoi întinde uniform peste ea jumătate de cremă de vanilie. După ce nivelezi crema cu spatula, pune deasupra încă o foaie și presează foarte ușor. Întinde bine deasupra restul de cremă, după care așază și ultima foaie. Prăjitura Napoleon trebuie lăsată peste noapte în frigider ca să se întrepătrundă bine aromele.

PASUL 5

Nu mai trebuie decât să te ocupi de decor. Prepară glazura pentru Millefeuille cu câteva ore înainte de servire. Bate albușurile cu zahărul pudră și adaugă apoi zeama de lămâie, amestecând bine până la omogenizare. Ornează prăjitura cu glazură și cu ciocolată topită astfel încât să obții o formă de pânza de păianjen. Ca să creezi decorul cu ciocolată, formează pe lungime dungi paralele de ciocolată topită, apoi trasează dungi perpendiculare peste ele, folosind o scobitoare. Lasă prăjitura în frigider până se întărește glazura îndeajuns de mult. Poftă bună!

Ți-am pregătit multe alte surprize savuroase pe blog, dar și pe boromirmarket.ro, unde te așteaptă bunătăți pe gustul tău!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`