Resturi de dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru. Anunțul MApN

Resturi de dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru. Anunțul MApN
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că resturi de dronă de proveniență rusească au fost găsite în apropierea localității Plauru, după atacurile din noapatea de marți spre miercuri asupra infrastructurii civile și portuare din Ucraina.

Cetățenii din Tulcea au primis un mesaj RO-Alert cu privire la faptul că există posibilitatea de a cădea obiecte din spațiul aerian.

Autoritățile au găsit resturi de dronă de proveniență rusească

Specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI au început investigațiile miercuri, 24 iulie.

„Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN, potrivit Agerpres.

Ministerul român reiterează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

De asemenea, MApN transmite un mesaj de condamnarer a atacurilor  rusești împotriva unor obiecte și elemente de infrastructură civile ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradițcie cu normele de drept internațional.

În iunie, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și să intre în discuții de pace dacă Ucraina renunță la ambițiile NATO și își retrage trupele de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`