În ciuda restricțiilor, 16 persoane au fost surprinse cu o dronă la un grătar lângă comuna carantinată Pătrăuți din Suceava. Autoritățile le-au amendat cu 30.000 de lei (VIDEO)

În ciuda restricțiilor, 16 persoane au fost surprinse cu o dronă la un grătar lângă comuna carantinată Pătrăuți din Suceava. Autoritățile le-au amendat cu 30.000 de lei (VIDEO)

Un număr de 16 persoane au fost surprinse de forțele Ministerului Afacerilor Interne, cu ajutorul unei drone, când încălcau restricțiile și făceau un grătar în miez de noapte lângă Pătrăuți, Suceava, deși județul este principalul focar de infecție cu coronavirus din țară, iar municipiul reședință cu același nume și opt comune limitrofe au fost plasate în carantină de Ordonanța Militară 6. De altfel, toată România se află sub un regim drastic de interdicții de deplasare impus pe fondul stării de urgență declarate odată cu pandemia de COVID-19.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

16 persoane la un grătar lângă Pătrăuți, deși comuna a fost plasată în carantină

Vestea vine în contextul în care, la Pătrăuți, forțele de ordine fuseseră oricum suplimentate, în condițiile în care mai mulți localnici au încălcat carantina și au ieșit din comună pentru a se îndrepta către Aeroportul Internațional Cluj, pentru a pleca la muncă în Germania. De altfel, mii de români au fost surprinși când făceau același lucru, mulți dintre ei activând la cules de sparanghel în sectorul agricol german.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în noaptea de joi spre vineri, 16 persoane au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, județul Suceava, încălcând interdicțiile de deplasare din zona de carantină. În același grup se afla și un adolescent de 15 ani, potrivit Ziarul de Iași. Cei 15 adulți au fost sancționați de polițiști, iar valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 30.000 de lei. Totuși, în acest caz, spune MAI, s-a stabilit că 21 de localnici au părăsit ilegal Pătrăuți.

„Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile publice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, au precizat reprezentanții MAI, care au adăugat, totodată, că au fost suplimentate forțele și mijloacele care monitorizează zonele aflate în carantină.

Suceva, principalul focar de infecție cu coronavirus din țară

Suceava este principalul focar de infecție cu coronavirus din țară. La ultimul bilanț, cel de vineri, județul număra 1.924 de cazuri confirmate de COVID-19 și 86 de decese. Situația dramatică a fost scoasă în lumină și de întâmplările de la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”, unde desfășurarea evenimentelor a determinat trecerea sub conducere militară.

„Ca medic militar nu mă impresionează mare lucru, pentru că noi ne confruntam în conflicte cu oameni rupți în bucăți și așa mai departe, însă suferința oamenilor care sunt bolnavi ne impresionează. Am văzut niște scene care pur și simplu n-aș fi vrut să le mai văd, cu persoane care erau internate și în același timp ființe dragi erau pierdute, decedaseră cu ceva timp în urmă, și nu puteau să le conducă pe ultimul drum. Aceasta este o situație pe care orice om o acceptă cu greu, cel puțin în mentalitatea, în educația noastră a românilor”, a declarat generalul Ioan Paul Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, despre situația de la Suceava, în 10 aprilie, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Întrebat dacă echipa medicală de acolo a pierdut deja „războiul” cu COVID-19, secretarul de stat a răspuns: „Nu, în niciun caz nu. Nu vă supărați, acum este o ședință a consiliului medical, care programează tocmai următorii pași. Deja am făcut primii pași. Începem să acționăm ca o echipă. Începem să știm pe ce colegi ne putem baza în reluarea activității la parametri normali. Am luat primele măsuri de protecție a personalului, de respectare a unor circuite, să le facem funcționale”.

Odată cu Ordonanța Militară nr. 6 din 2020, municipiul Suceava a fost plasat în carantină. La fel s-a întâmplat și cu opt comune limitrofe: Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Mitocu și Dragomirnei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)