Restricții majore de circulație pe Șoseaua Colentina. Se continuă lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Tramvaiul 21, suspendat timp de cinci luni

Restricții majore de circulație pe Șoseaua Colentina. Se continuă lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Tramvaiul 21, suspendat timp de cinci luni
Sursa Foto: Facebook/Nicușor Dan

Începând cu 11 noiembrie, traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă până pe data de 10 ianuarie 2023, din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, potrivit hotnews.ro.

Mai mult decât atât, circulația tramvaiului 21 va fi întreruptă până în data de 23 martie 2023, pe ambele sensuri, mașinile care circulau pe carosabil urmând să circule pe linia de tramvai.

Pentru că această zonă este una dintre cele mai aglomerate din București, aceste măsuri vor duce practic la blocarea zonei.

Intră în vigoare restricțiile majore de circulație pe Șoseaua Colentina

„În vederea continuării lucrărilor aferente construcţiei Pasajului Doamna Ghica, începând cu data de 11 noiembrie se vor institui restricţii de circulaţie pe Şoseaua Colentina, la intersecţie cu strada Doamna Ghica, pe sensul către Obor, prin devierea traficului auto pe linia de tramvai, fiind asigurate astfel 2 benzi de circulaţie”, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

Totodată, va fi asigurată o bandă de circulaţie destinată virajului la dreapta de pe Şoseaua Colentina pe strada Doamna Ghica, sensul către Şoseaua Petricani.

Brigada Rutieră a mai transmis șoferilor „să circule cu prudenţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”.

Restricții de trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica sunt:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina, pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023);
  • Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai;
  • Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzele ce vor prelua traficul de călători;

Tramvaiul 21 nu mai circulă până în 23 martie

Se pare că circulația tramvaiului 21 va fi întreruptă până în 23 martie 2023, pe ambele sensuri, de la Bucur Obor către terminalul Baicului, rămânând neschimbat tronsonul dintre Piaţa Sf. Gheorghe şi Bucur Obor.

Astfel, în lipsa tramvaiului, vor fi introduse autobuze pentru preluarea călătorilor, dar acestea vor sta probabil blocate în trafic.

Noul traseu al liniei 21 va fi următorul:

  • terminal Piaţa Sf. Gheorghe, Strada Sfântul Gheorghe, Strada Lipscani, Calea Moşilor, Şoseaua Colentina, Strada Ziduri Moşi, Şoseaua Pantelimon, Strada Baicului, terminal Baicului, cu întoarcere pe Strada Baicului, Bulevardul Gării Obor, Bulevardul Ferdinand I, Strada Ziduri Moşi, Şoseaua Colentina, Calea Moşilor, Strada Cavafii Vechi, Strada Băniei, Strada Sfântul Gheorghe, terminalul Piaţa Sf. Gheorghe.

În locul liniei 21, călătorii vor putea utiliza linia navetă 621, care îi va prelua de la Bucur Obor circulând pe linia de tramvai până la Pasaj Colentina (vechiul capăt al tramvaiului) şi retur.

De asemenea, pe traseul comun, pot fi utilizate şi autobuzele operatorului STV SA (liniile 409, 411, 412, 413, 417, 467, 468), cu aceleaşi titluri de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis