Restaurantul din Sinaia unde mai mulți elevi au suferit toxiinfecţie alimentară, închis și amendat. Zeci de kilograme de alimente neconforme, descoperite în unitatea fast food

Restaurantul din Sinaia unde mai mulți elevi au suferit toxiinfecţie alimentară, închis și amendat. Zeci de kilograme de alimente neconforme, descoperite în unitatea fast food
Sursa Foto: Captură Video

Restaurant de tip fast-food din Sinaia, acolo unde nouă elevi şi un profesor au suferit toxiinfecţie alimentară, a fost amendat cu 32.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari. Mai mult decât atât, în urma evaluării, s-a decis închiderea localului, notează news.ro.

Localul de tip fast-food din Sinaia, închis și amendat

Marți, nouă adolescenți și un adult însoțitor au ajuns la urgențe după ce au mâncat la fast food-ul „La Gigel” din Sinaia. În continuare, la spital se află internați trei elevi, care urmează să fie externați joi, 10 august.

„Astăzi, din totalul de 9 copii prezentaţi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Sinaia, 3 copii mai sunt internaţi, urmȃnd sa fie externaţi în cursul zilei de mȃine, starea de sănătate a acestora fiind stabilă”, a transmis Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova.

De asemenea, în urma controlului făcut de urgenţă marţi, la localul unde au mâncat copiii, inspectorii au descoperit zeci de kilograme de alimente neconforme.

„Grupul a fost cazat în data de 7 august şi a servit prȃnzul, cina şi micul dejun în data de 8 august, iar simptomele apărȃnd la două ore de la servirea acestuia. Cu ocazia controlului au fost constatate deficienţe privind etichetarea, depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor generale de igienă în unitate. Pentru neregulile constatate, inspectorii DSVSA Prahova au dispus închiderea activităţii unităţii, aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei şi au confiscat şi denaturat produse alimentare neconforme în cantitate de 21 de kilograme”, a mai precizat DSVSA Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`