Restaurantele fast-food, o alternativă tot mai căutată a mâncării gătite / Vânzările au crescut cu 40%

Restaurantele fast-food, o alternativă tot mai căutată a mâncării gătite / Vânzările au crescut cu 40%
Foto: Pixabay

Tot mai mulți români se află mereu pe fugă, departe de casă și de un aragaz la care să își pregătească prânzul sau cina. Prețurile în restaurante au crescut și ele semnificativ în ultima perioadă, așa că foarte mulți se văd nevoiți să caute cea mai bună, dar și cea mai avantajoasă variantă din punct de vedere financiar.

În acest sens, restaurantele de tip fast-food au câștigat teren, iar prețurile bune și meniurile consistente îi atrag pe cei care ajung abia seara acasă.

Restaurantele fast-food, mai căutate ca oricând în România

În ultima vreme acest gen de restaurant a cunoscut un câștig nebănuit și la noi, în ciuda sfaturilor medicilior, care ne recomandă să evităm pe cât posibil consumul de alimente și preparate din fast-food-uri.

Prețul pare să fie factorul decisiv, așa că vânzările au crescut în unele cazuri și cu 40%, anunță reprezentații marilor lanțuri de restaurante fast-food, potrivit stirileprotv.ro.

De la burgeri și până la shaorma, cartofi prăjiți sau crispy, toate aduc un succes fulminant vânzătorilor, fiind nelipsite din farfuriile românilor, unii dintre ei obișnuind să mănânce chiar zilnic de la aceste restaurante.

Piața de fast-food în România a ajuns la 4 miliarde de lei și va mai câștiga un miliard în acest an, estimează specialiștii.

În ceea ce privește prețul stabilit pentru un meniu, acesta este, în medie, în cele mai multe cazuri, 20 de lei. Prețul poate varia în funcție de gramajul porției de cartofi sau de sosul și sucul ales.

„Am avut cele mai bune vânzări din istoria noastră pe toate brandurile. Două lanțuri de restaurante pe servire rapidă și un lanț de pizzerii. Anul acesta am deschis cinci restaurante noi, iar până la finalul anului vrem să mai deschidem încă cinci. Potrivit EUROMONITOR, piața restaurantelor de tip fast-food va continua să crească în România. Până în 2024 se estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de aproape 5 miliarde de lei – de la 3,5 anul trecut”, a declarat Monica Eftime, director de marketing, pentru PRO TV.

La rândul său, prodecanul FSEGA Cluj-Napoca a afirmat că se așteaptă ca în următorii trei ani vânzările la restaurantele de tip fast-food să se dubleze.

„În Europa de Est comparativ cu Europa de Vest, creșterea aceasta a vânzărilor restaurantelor de tip fast food este mult mai puternic estimată în următorii 4-5 ani de zile. România este în trend. Creșterea estimată pentru țara noastră este mai mare, de 60%, în următorii 5 ani și vorbim aici de lanțurile principale de fast food. Produsele de tip fast food au prețuri mai mici. Pentru un tânăr este mult mai bine să cumpere ceva atât de accesibil”, a declarat Ovidiu Moisescu, prodecan FSEGA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Diana Stoica, despre situația din sondaje: Dacă este reală, mă îngrijorează creșterea partidelor extremiste, care adunate pare că ar avea o treime din Parlament (VIDEO)
16:26 - Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
16:23 - Macron îl avertizează pe Netanyahu împotriva „semănării barbariei” la o conferință cu strângere de fonduri pentru Liban
16:23 - Gemene identice separate la naștere s-au cunoscut după 30 de ani. Și au descoperit să nu se suportă
16:11 - Regele Charles a consumat o băutură narcotică în Samoa. Ritual fastuos la sosirea cuplului regal în fosta colonie britanică (VIDEO)
16:01 - Șoferii din România ar putea scăpa de amenzi, dacă nu au permisul auto la ei. Proiectul de lege a fost depus în Senat
15:57 - Ovidiu Cîmpean (PNL): Cred că Ciolacu poate câștiga doar dacă îl are pe Simion în turul 2. Dacă intră Ciucă în turul 2, este evident că Ciolacu va pierde (VIDEO)
15:49 - O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
15:28 - Florian Bodog: Elena Lasconi are o problemă cu privire la faptul că nu mai reușește să convingă pe nimeni și atunci încearcă să se urce cu picioarele pe un subiect creat artificial și fără substrat de adevăr (VIDEO)
15:27 - Adi Nartea a făcut accident în timp ce se afla la filmările pentru un nou serial. Ce i s-a întâmplat