Reprezentanții Institutului „Matei Balș” susțin că sprijină ancheta în curs și „lămurirea aspectelor” care ar fi putut conduce la tragedia de vineri dimineața

Reprezentanții Institutului „Matei Balș” susțin că sprijină ancheta în curs și „lămurirea aspectelor” care ar fi putut conduce la tragedia de vineri dimineața
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanții „Institului Matei Balș” din București susțin că spijină ancheta în curs și doresc „lămurirea aspectelor” care ar fi putut să conducă la tragedica care s-a produs în dimineața zilei de 29 ianuarie. Totodată, aceștia aifrmă că avizele și autorizațiile unității medicale sunt „la zi”, precizează Agerpres.

„În urma intervenţiei prompte a colegilor din liniile de gardă şi a mobilizării autorităţilor de urgenţă, au fost prevenite alte victime, astfel încât toţi ceilalţi pacienţi sunt în siguranţă. Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” va sprijini ancheta în curs şi lămurirea aspectelor care ar fi putut duce la accidentul din această dimineaţă, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi. Fiind în plină pandemie, sănătatea şi siguranţa pacienţilor vor fi în continuare prioritatea noastră”, transmite unitate medicală într-un comunicat de presă, potrivit sursei citate anterior.

Mai mult decât atât, Institutul Matei Balș transmite condoleanțe familiilor îndoliate și anunță că toți pacienții care au fost evacuați au fost transportați în siguranță către alte unități medicale din Capitală.

„Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din dimineaţa zilei de 29 ianuarie, soldat, din păcate, cu 5 decese, dintr-un total de 101 pacienţi spitalizaţi, îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii, inclusiv medicul şef de gardă”, mai declară reprezentanții Institutului.

Reamintim că în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie, un incendiu a izbucnit în Pavilionul V al Institutului Matei Balș din București. Un număr de trei pacienți au fost găsiți carbonizați, iar o a patra victimă a decedat, după ce i-au fost aplicate manevrele de resuscitare. În cursul zilei de vineri, a mai fost găsită o persoană decedată, într-o baie. În prezent, procurorii și polițiștii efectuează o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`