Reprezentanta României, printre cele 10 finaliste ale primului concurs Miss AI

Reprezentanta României, printre cele 10 finaliste ale primului concurs Miss AI
Sursa foto: https://miss-ai.webflow.io/

A fost anunțată lista scurtă a celor 10 modele generate de Inteligența Artificială pentru controversata competiție Miss AI. Printre acestea se numără și reprezentanta României, potrivit Metro.

Reprezentanta României, în finala Miss AI

Competiția, anunțată în aprilie, a primit atenție la nivel mondial, fiind primul premiu de acest gen care recunoaște creatorii de inteligență artificială din întreaga lume – în același timp a atras critici pentru judecarea femeilor, chiar și a celor false, în privința aspectului lor.

În total, 1.500 de creatori AI s-au înscris la concurs, inclusiv cei din SUA, Africa, America de Sud, India, Japonia, Coreea de Sud și Europa.

Un juriu, care include modelele AI Aitana Lopez și Emily Pellegrini – sau mai bine zis, creatorii lor – au evaluat concurenții pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „impact social”.

Concurenții selecționați vor concura acum pentru un loc în primele trei, care va fi anunțat în iunie prin prima ceremonie de premiere din lume generată de IA.

Pachetul total de premii valorează peste 20.000 USD (16.000 GBP), iar câștigătorul va lua acasă premiul principal de 5.000 USD, plus un „program de mentorat pentru creatori imaginați” în valoare de 3.000 USD.

Concurenții variază de la influența de călătorie Olivia C, din Portugalia, până la Aiyana Rainbow, din România, ai cărei creatori au numit-o drept vocea lor AI pentru acceptarea LGBT.

Aiyana Rainbow, România (Imagine: Miss AI / SWNS)

“Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând dragostea și diversitatea sub toate formele. Ea întruchipează incluziunea, pledând pentru egalitate și înțelegere. Aiyana reprezintă o lume în care fiecare voce este auzită și apreciată, stimulând empatia și respectul pentru toți. Creatorul folosește ChatGPT pentru a crea descrieri foarte detaliate și solicitări pentru a crea imagini cu Aiyana folosind LeonardoAI”, este prezentarea modelului AI care reprezintă România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”