Trecutul controversat al lui Remus Rădoi, interlopul care primea informări de la Poliție în ziua în care Alexandra a sunat la 112: De ce a incendiat ‘Codiță’ o mașină în fața Ministerului Justiției 

Trecutul controversat al lui Remus Rădoi, interlopul care primea informări de la Poliție în ziua în care Alexandra a sunat la 112: De ce a incendiat 'Codiță' o mașină în fața Ministerului Justiției 

Remus Rădoi zis „Codiță”, prezentat de presă drept drept unul din liderii clanurilor interlope din județul Olt, a intrat vineri în atenția presei după apariția informației potrivit căreia Poliția ar fi apelat la el pentru a afla adresa unde a fost dusă Alexandra Măceșanu, fata dispărută de o săptămână.

Numele lui Remus Rădoi apare însă în cazuri controversate încă de la începutul anilor 2000. Mai exact, în aprilie 2002, ”Codiță” a incendiat o Dacia 1300 pe trotuarul din fața Ministerului Justiției, în semn de protest faţă de “pasivitatea autorităţilor care tolerează ca el şi soţia sa să fie terorizaţi de infractori”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, din acea perioadă. Rădoi ar fi amenințat atunci și că dacă autoritățile nu vor lua măsuri ”în legătură cu agresorii care terorizează comuna”, își va face singur dreptate.

Potrivit comunicatului citat, totul ar fi pornit de la faptul că lui Remus Rădoi i-a fost spart magazinul, de unde au fost furate mai multe produse. Făptașul a fost prins și condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunităţii. Numai că Rădoi a susținut și că acesta i-ar fi violat viitoarea soție, acuzație care, potrivit Ministerului Justiției, nu se confirmă, fiind vorba despre o simplă ”altercație verbală”. Iar supărarea lui Rădoi ar fi venit din faptul că el își dorea ca bărbatul despre care a susținut că i-ar fi agresat iubita să fie condamnat la 20 de ani de închisoare.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă din 2002 al Ministerului Justiției:

In legătură cu incidentul petrecut în după amiaza zilei de 3 aprilie 2002 în faţa Ministerului Justiţiei, pentru o corectă informare a opiniei publice Biroul de Presă al ministerului este autorizat să declare următoarele:

1. După cum se ştie – şi presa a informat cu promptitudine – cetăţeanul Rădoi Remus, din comuna Redea, jud. Olt, şi-a parcat autovehiculul marca “Dacia 1300”, cu numărul de înmatriculare DJ-02-TOA, pe banda de iarbă a trotuarului de vis-à-vis de MJ în jurul orelor 15. A stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc. În relativ scurtă vreme s-au prezentat două maşini de intervenţie ale Pompierilor, însă acţiunea acestora a fost tardivă întrucât, în cele câteva minute care au trecut până la intervenţie, autoturismul a ars în întregime. S-au prezentat la faţa locului şi organele de poliţie.

2. În urma cercetărilor ulterioare, s-a stabilit că cetăţeanul Rădoi Remus, născut la data de 17 aprilie 1977 în comuna Redea, necăsătorit, este proprietarul unui magazin în aceeaşi comună, iar angajata lui ca vânzătoare în magazin îi este concubină. Potrivit informaţiilor furnizate de postul comunal de poliţie, cetăţeanul Rădoi Remus practică yoga dar, în pofida acestui fapt, are o fire impulsivă care deseori îl determină să aibă un comportament extrem de agresiv, aidoma părinţilor săi. El este cunoscut în comună ca un individ care a mai comis şi înainte de incidentul de ieri o serie de acte de violenţă la limita iresponsabilităţii.

3. Cetăţeanul Rădoi şi-a motivat gestul său nesăbuit de a-şi incendia maşina drept o formă de protest faţă de “pasivitatea autorităţilor care tolerează ca el şi soţia sa să fie terorizaţi de infractori”, declarând reprezentanţilor mass media precum şi organelor de ordine prezente că “În cazul în care autorităţile nu se vor sesiza nici acum, în legătură cu agresorii care terorizează comuna, îmi voi face singur dreptate”.

4. Care este adevărul? La data de 2 aprilie 2002, Rădoi Remus a constatat că geamul magazinului său fusese spart şi i se furaseră nişte mărfuri. A sesizat postul comunal de poliţie şi Poliţia din Caracal. În urma cercetărilor efectuate de organele de poliţie, a fost depistat făptuitorul, identificat în persoana lui Piţuru Costel, locuitor din aceeaşi comună. Pagubele pricinuite au constat în câteva bidoane din material plastic şi nişte sticle de băuturi răcoritoare, prejudiciul nedepăşind 200.000 lei. Ca urmare a anchetei organelor de poliţie, în aceeaşi zi (2 aprilie), făptuitorul a şi fost arestat. Pe data de 3 aprilie numitul Piţuru Costel a fost prezentat instanţei din Caracal, care l-a condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunităţii. Cât priveşte “violul viitoarei sale soţii” – aşa cum pretinde cetăţeanul Rădoi -, potrivit organelor de poliţie din comuna Redea, acesta nu se confirmă, fiind vorba doar de o simplă altercaţie verbală în care “soţia” a fost injuriată. Supărarea lui în legătură cu decizia instanţei a fost provocată de faptul că el dorea ca instanţa să pronunţe o condamnare la cel puţin 20 de ani închisoare (!!) în cazul lui Piţuru Costel.

5. În concluzie. Atât organele de poliţie, cât şi instanţa de judecată şi-au făcut datoria şi nicidecum nu este vorba despre “pasivitate”, aşa cum susţine fără temei cetăţeanul respectiv în motivarea gestului său iresponsabil. Cât priveşte dorinţa cetăţeanului Rădoi de a fi primit în audienţă la Ministerul Justiţiei, subliniem că până astăzi, 4 aprilie 2002, numitul Rădoi Remus nu a făcut nici o solicitare – verbală sau în scris – şi nu figurează în evidenţele Ministerului Justiţiei cu vreo cerere, memoriu sau petiţie. Ca atare, “metoda” aleasă spre a atrage atenţia asupra sa prin vandalizarea propriului autovehicul este greu de înţeles şi de justificat, atâta vreme cât există o serie de alte forme prevăzute de lege pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de o decizie a unei instanţe de judecată, inclusiv prin intentarea unei acţiuni împotriva făptaşului.

B1.ro a scris și despre faptul că firma lui remus Rădoi păzește CEO Oltenia, una dintre cele mai importante instituții ale statului român. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`