Remedii garantate pentru greața și mahmureala de după masa de Crăciun

Remedii garantate pentru greața și mahmureala de după masa de Crăciun

Apă şi alte lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C, pauză de alcool şi grăsimi, dar şi plimbări. Acestea sunt sfaturile nutriţioniştilor pentru a scăpa de mahmureală după festinul de Crăciun.

Ciorba de potroace, zeama de varză sau murăturile nu prea mai au efecte asupra mahmurelii.

Nutriţioniştii recomandă să înceapă cura de detoxifiere încă din seara de Crăciun.Vitamina C este marele aliat al organismului în lupta cu toxinele. Legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele care ajută la recuperarea după masa tradiţională.

Un meniu tipic în cura de detoxifiere cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptură slabă la grătar plus o salată, urmată de o felie de cozonac sau o prăjitură şi un fruct la prânz, un suc de portocale sau de grepfruit după-amiaza şi o salată de ton sau o salată bulgărească la cină.

„Este foarte important să mâncaţi în ziua următoare, pentru că alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului”, este sfatul medicului nutriţionist Eduard Adamescu.

Fructele şi legumele, cerealele integrale, nucile, seminţele, alunele neprăjite sau salatele asezonate cu ulei de măsline presat la rece trebuie să ia locul preparatelor din carne pentru patru-cinci zile.

Specialiștii spun că aspirina și  paracetamolul nu mai au mare efect. În schimb este foarte importantă hidratarea. În timpul petrecerii se recomandă două pahare de apă la unul de alcool. A doua zi după festin, este indicat un pahar de apă la temperatura camerei, pe stomacul gol, urmat de o cafea amară, mai puţin indicată însă pentru cei care au probleme cardiace.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:20 - Virgil Guran (PNL), despre o eventuală anulare a primului tur de alegeri: „Dacă se va lua o hotărâre de acest gen, o să vedem niște partide care nici nu există, nici n-au treabă, foarte, foarte mari. Vom avea o problemă ca să constituim un Guvern” (VIDEO)
20:16 - Cât costă să petreci sărbătorile de iarnă la hotelul lui Gheorghe Hagi. Ce surprize îi așteaptă pe turiști
20:06 - Ionuț Moșteanu (USR), despre o posibilă anulare a alegerilor: „Îi văd în stare de a face ceva care ar putea avea niște consecințe necalculate și nebănuite” (VIDEO)
19:39 - Cătălin Drulă, despre o eventuală anulare a primului tur de alegeri: „E extrem de periculoasă pentru democrație. Oricât nu ne plac ideile și unii dintre candidați, cred că trebuie să-i înfrângem la vot”
19:34 - Accident bizar în Capitală. După coliziune, pasagera a aruncat o geantă din mașină. Ce au descoperit polițiștii
19:29 - O nouă descoperire în medicina modernă. Oamenii de știință lucrează la un spray nazal care ar putea să oprească boala Alzheimer
19:29 - Vicepreședintele CNA, Valentin-Alexandru Jucan, solicită demisia ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan: „A fost la sediul TikTok pentru a discuta despre pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare”
19:09 - Ce suma ar trebui să aibă orice român în contul bancar. Motivul pentru care nu este bine să aveți mulți bani pe card
19:07 - Klaus Iohannis: Ambasadorii UE au agreat aderarea completă a României la Schengen şi cu frontierele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025. Consiliul JAI din decembrie va formaliza această decizie mult așteptată
18:59 - Ilie Bolojan: „Nu este vina oamenilor care au votat împotrivă, este vina noastră care am fost la putere ani de zile, care nu ne-am comportat astfel încât oamenii să aibă încredere” (VIDEO)