Rejudecarea procesului în urma căruia au fost condamnați la moarte Nicolae și Elena Ceaușescu / Dezvăluiri făcute de noul avocat al dictatorului

Rejudecarea procesului în urma căruia au fost condamnați la moarte Nicolae și Elena Ceaușescu /  Dezvăluiri făcute de noul avocat al dictatorului
Foto: Hepta.ro / Bestimage / AGENCE / BESTIMAGE

Curtea Militară de Apel București a declinat către instanța civilă de același grad, Curtea de Apel București, judecarea dosarului în care Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, cere rejudecarea procesului în urma căruia foștii dictatori au fost condamnați la moarte în 1989.

„Admite excepția de necompetență după calitatea persoanei. (…) Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curții de Apel București. (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată azi, 18.09.2024, prin punerea soluției la dispoziția apelantului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta hotărârii 62/2024, potrivit Libertatea.

La mai bine de 34 de ani, procesul în care figurează ca apelanți Elena și Nicolae Ceaușescu a fost înregistrat pe rolul Curții Militare de Apel București pe data de 24 iulie 2024, iar primul termen de judecată a avut loc miercuri, 18 septembrie.

Avocatul care îi reprezintă în prezent pe Elena și Nicolae Ceaușescu spune că instanța care a pronunțat pe numele lor pedeapsa capitală nu a fost legal constituită, că celor doi li s-a negat posibilitatea de a face apel și, mai mult, nu li s-a respectat dreptul de a cere grațierea din partea lui Ion Iliescu, ajuns președinte interimar al României începând cu 22 decembrie 1989.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`