Reguli și restricții de 1 Mai. Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe balcon sau în fața blocului

Reguli și restricții de 1 Mai. Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe balcon sau în fața blocului

Românii și-au planificat deja zilele libere. Cei care nu merg la mare, sigur iau în calcul un grătar cu prietenii sau familia.

Persoanele care stau la curte au posibilitatea de a ieși și a face un grătar nestingheriți, însă lucrurile se complică pentru cei care stau la bloc.

Ce amenzi riști românii care fac grătar pe balcon sau în fața blocului

Legea grătarului, promulgată în anul 2012, prevede ca cei care celebrează Ziua muncii, să aibă în vedere câteva lucruri dacă nu doresc să riște amenzi usturătoare.

Conform acesteia, este permisă organizarea grătarelor și picnicurilor numai în spații special amenajate pentru astfel de activități.

Românii care nu respectă aceste reguli riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 5.000 de lei, potrivit gandul.ro.

Cetățenii români care sărbătoresc de 1 Mai sau cu orice altă ocazie sunt obligați, conform legii, să îndeplinească următoarele cerințe:

  • să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d);
  • să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
  • să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
  • să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
  • să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
  • să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
  • să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;
  • să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate;
  • să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă;
  • să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise”.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie