Reguli la restaurant, după redeschidere. Ce măsuri anti-COVID-19 trebuie sa respecți
Restaurantele s-au redeschis la 30% din capacitate de luni în Capitală, unde incidența înregistrată la 14 zile a scăzut sub pragul de 3, fiind mai exact de 2,32 la ultimul bilanț prezentat de Grupul de Comunicare Strategică. Municipiul București se afla sub restricții specifice scenariului roșu încă dinoctombrie 2020, iar autoritățile recomandă prudență și au explicat că s-ar putea reveni asupra deciziei în funcție de evoluția epidemiologică din cel mai mare oraș al țării.
Restaurantele din Capitală s-au redeschis la interior. Ce reguli anti-COVID-19 trebuie să respecți
Ar fi indicat ca înainte de a merge la un restaurant să ne facem rezervare, având în vedere că localurile funcționează la o capacitate de 30%. Aceasta este și recomandarea administratorilor, care își doresc să aibă un control asupra situației din interior.
La aceeași masă nu pot sta mai mult de șase persoane, iar la intrarea în restaurant trebuie purtată masca de protecție. Masca va fi purtată și în cazul mersului la toaletă, putând fi dată jos doar la așezarea pe scaun, potrivit stirileprotv.ro.
„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi”, a spus vineri prefectul Traian Berbeceanu.
Măsurile care au intrat în vigoare de luni, în Capitală. Ce activități au fost reluate
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00;
– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00;
– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;
– organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;
– activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00.