Reguli încălcate la priveghiul Arhiepiscopului Pimen. Credincioșii și-au dat jos măștile și au pupat sicriul, tabloul și icoana de la capătul acestuia (VIDEO)

Reguli încălcate la priveghiul Arhiepiscopului Pimen. Credincioșii și-au dat jos măștile și au pupat sicriul, tabloul și icoana de la capătul acestuia (VIDEO)

Zeci de credincioși cre au dorit să aducă un ultim omagiu IPS Pimen au ignorat regulile elemntare de protecție, și-au dat jos măștile și au sărutat sicriul în care se afla trupul neînsuflețir al înaltului prelat, depus la Catedrala Arhieiscopală din Suceava.

În imaginile videose poate vedea cum o parte dintre oamenii care au venit la priveghiul arhiepiscopului Pimen, decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus, au ignorat măsurile de protecție. Credincioșii,atât persoane în vârstă, cât și copii și-au dat jos măștile de pe fețe pentru a putea săruta icoane, crucea și sicriul ÎPS Pimen.

După ce imaginile au devenit virale, Biserica Ortodoxă Română a reacționat și a făcut un apel în rândul credincioșilor să respecte regulile impuse de autorități

„Îi rugăm stăruitor pe toți credincioșii care vin la biserică să respecte regulile de protecție temporare emise în contextul pandemiei. Cu gândul la celălalt, care, în ciuda distanței sanitare, apreciată ca fiind necesară, continuă să fie aproapele nostru în cel mai curat sens creștin. Cu atât mai mult cu cât cineva s-ar putea afla într-un spațiu sacru prin care trece pentru a aduce un ultim omagiu cuiva pe care l-a iubit și respectat, așa cum a fost pentru mulți vrednicul de pomenire arhiepiscop Pimen”.

Cine a fostIPS Pimen

Pimen Zainea s-a născut pe 25 august 1929, în satul Herăşti, comuna buzoiană Greabănu. A primit la botez numele de Vasile.

A făcut liceul în Râmnicu Sărat, apoi a urmat cursurile Seminarului Teologic Monahal de la Mânăstirea Neamţ. În 1951, a fost tuns în monahism, primind numele Pimen și, ulterior, a fost hirotonit ierodiacon, noteazădexologia.ro.

În 1957, acesta a devenit licențiat în Teologie și a fost hirotonit ieromonah. De asemenea, a obținut o diplomă de calificare în muzeografie, după ce a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice din Bucureşti.

Pimen a fost stareţul Mănăstirii Putna, preot-duhovnic la Mănăstirea Văratec, preot la Schitul Durău, muzeograf la Mănăstirea Putna şi stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Pe 3 martie 1991, a fost instalat arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. De atunci, au fost restaurate mai multe monumente, Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului, dar și alte lăcașuri de cut închise în perioada comunistă, au fost redeschise și au fost înălțate numeroase biserici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`