Regiunea din țara noastră care are cel mai mic nivel de sărăcie raportat la nivelul UE. Unde se află

Regiunea din țara noastră care are cel mai mic nivel de sărăcie raportat la nivelul UE. Unde se află
sursă foto: Cristian Coaja - Pixabay

Sărăcia rămâne o problemă majoră în Uniunea Europeană, însă zona București-Ilfov se distinge ca fiind regiunea cu cel mai mic risc de sărăcie din toate regiunile din UE.

2,1% din populația București-Ilfov trăiește sub risc de sărăcie

Conform datelor Eurostat, aproximativ 16,2% din populația Uniunii Europene, respectiv aproximativ 71,7 milioane de persoane, este expusă riscului de sărăcie. În contrast, în zona București-Ilfov, doar 2,1% din populație trăiește sub acest risc, conform click.ro. 

Rata riscului de sărăcie este calculată pe baza pragurilor naționale de sărăcie, care depind de nivelurile de venituri, cheltuieli și alte condiții economice specifice fiecărei țări. Eurostat utilizează acest indicator pentru a analiza distribuția riscului de sărăcie la nivel regional.

Unele regiuni înregistrează rate foarte ridicate ale riscului de sărăcie. De exemplu, în Guyana, teritoriu ultraperiferic al Franței, 53% din populație se află în această situație, urmată de Calabria și Sicilia, unde ratele ating 40,6% și, respectiv, 38,0%.

București-Ilfov se bucură de o dezvoltare economică

Regiunea București-Ilfov se remarcă printr-o dezvoltare economică constantă și diversificată. Capitala României și județul Ilfov se bucură de o infrastructură bine dezvoltată, o piață a muncii dinamică și investiții continue în sectoare strategice precum IT, servicii și industrie.

Totodată, regiunea găzduiește majoritatea sediilor centrale ale multinaționalelor și numeroase startup-uri, care contribuie semnificativ la economia locală și la creșterea veniturilor populației.

Comparativ cu alte regiuni din UE, București-Ilfov se distinge printr-o economie extrem de dinamică, aspect evidențiat și de rata scăzută a riscului de sărăcie. În plus, regiunea se bucură de o densitate ridicată a populației active și de un sistem educațional care atrage tineri din toate colțurile țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:51 - Un copil de trei ani a fost crunt bătut de educatoare la o grădiniță de lângă București. „M-a strâns de gât. Apoi m-a strâns de cap”
20:36 - Președinta USR, Elena Lasconi: Opoziție nu înseamnă să refuzi să răspunzi la întrebările presei, nici să fii agresiv cu jurnaliștii!
20:31 - Claudiu Târziu crede că parlamentari PSD și PNL ar putea susține un guvern AUR: „Președintele, astăzi în funcție, de mâine încolo nu mai este legitim să desemneze un premier” (VIDEO)
20:23 - Reacția explozivă a lui Elon Musk, după ce CCR a anulat turul 1 al alegerilor prezidențiale din România: „Cum poate un judecător să …”
20:15 - Mirosul puternic venit din mașina unui român a pus pe jar autoritățile germane. Ce ascundea bărbatul
20:11 - Atac ucrainean în regiunea Kursk, ca răspuns la loviturile rusești din Kiev. Șase persoane ucise
19:57 - Soluția USR pentru a rezolva deficitul bugetar. Diana Stoica: Singura soluție eficientă care va avea efectul scontat este reducerea cheltuielilor bugetare (VIDEO)
19:48 - CNCD se va autosesiza în cazul Dianei Șoșoacă dacă Parchetul General nu deschide dosar, anunță Asztalos Csaba: „Astfel de manifestări fac parte din războiul hibrid informațional”
19:37 - Doi hoți veniți să jefuiască la pont, prinși în flagrant în Suceava. Operațiunea coordonată de o femeie viza casele persoanelor bogate din zonă
19:22 - Toate mandatele deputaților și senatorilor aleși la 1 decembrie, validate în Parlamentul României. În total vor fi 465 de parlamentari. Cine a renunțat la mandat