Moment simbolic: Rămăşiţele Regelui Carol al II-lea au fost înhumate în Catedrala Regală la 16 ani după aducerea în ţară

Moment simbolic: Rămăşiţele Regelui Carol al II-lea au fost înhumate în Catedrala Regală la 16 ani după aducerea în ţară

Ceremonie plină de simbolism, sâmbătă dimineaţă, la Curtea de Argeş! Rămăşiţele Regelui Carol al II-lea au fost înhumate în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală în aceeaşi necropolă unde au fost depuse şi trupurile neînsufleţite ale Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, nu a fost prezentă, însă, la eveniment. Aceasta a fost reprezentată de Principele Radu.

A fost, în schimb, prezent fostul principe Nicolae alături de soţia sa Alina Binder.

De asemenea, au mai participat şi secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, academicianul Răzvan Theodorescu, Toni Greblă, secretar general al Guvernului, Paul Lambrino şi soţia sa, Lia.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Carol al II-lea s-a aflat pe tronul României între 1930 şi 1940. Acesta a abdicat când în favoarea fiului său, Mihai I, şi a părăsit ţară. Fostul monarh a decedat în exil în Portugalia în 4 aprilie 1953, trupul său fiind depus lângă Panteonul regilor Portugaliei din mănăstirea São Vicente din Lisabona până în 2003 când a fost repatriat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`