Mitul cu privire la refolosirea mâncării la all inclusive a fost dezvăluit de cunoscutul Petrișor Tănase și colegul său Vladimir Fistican.
Petrișor a declarat că pachetele all inclusive au cerere foarte mare pe litoral, mai ales în cazul familiilor cu copii.
„În fiecare seară noi avem, și suntem hotel de trei stele, șase-șapte feluri de mâncare – prânz și cină. Cu, la fel, șase, șapte feluri de garnituri, trei feluri de paste, paella, și la fiecare masă avem și pește. Un lucru foarte important știi, cum să vii la baltă aici și nu găsești pește”, a spus el, potrivit Adevărul.
Bucătarul a mai menționat că e destul de greu în România să faci un meniu all inclusiv având în vedere „prețurile și resursele noastre limitate ale țării în domeniul roșii, castraveți, zarzavaturi și tot ce e. Da, pentru că baza știți bine că este importul, din păcate. Turcia este principalul furnizor în zona aceasta. Da, e păcat ca o țară care a avut sere, acum să poată să practice o agricultură normală, modernă”.
În bucătăria lui Petrișor, cine-și cumpără un sejur de 7 zile nu regăsește aceeași mâncare în nicio zi.
„Poate ciorbele să fie regăsite, probabil o singură dată, un fel de ciorbă, dar ciorbele sunt cu cartofi, cu afumătură, cu orez, supe creme pentru copii, supe pentru copii cu tăiței fierte, cu oase și cu tot ce se face ca acasă și cu legume”, a declarat el.
Cât despre refolosirea mâncării, bucătarul a spus: „E o mare prostie. Și eu am avut niște clienți care au zis: „ați tocat ce-a fost la prânz și ne-ați dat seara”. Nu e adevărat, totul se aruncă într-un all-inclusive. Se verifică foarte bine calitatea, pentru că este foarte riscant să faci o toxiinfecție alimentară în masă, pentru că atunci riști business-ul și nu este ok. Nimeni nu riscă la ora actuală business-ul”.
Vladimir Fistican, unul dintre cei mai tineri bucătari de pe litoralul românesc, a precizat că meniurile pentru perioada estivală sunt gândite încă din toamna și iarna sezonului care s-a încheiat în bucătăria hotelului în care lucrează.
„Ne gândim la ce s-a mâncat vara trecută mai mult, la ce nu s-a mâncat. Apoi, în sezon, facem un meniu pentru o săptămână, vedem ce să mănâncă, ce nu se mănâncă și schimbăm, inventăm”, a explicat el.
Conform bucătarului, cele mai de succes preparate sunt șnițelul, cartofii prăjiți și mămăliga.
Cât despre mâncarea rămasă, Vladimir a spus: „Se aruncă, altceva nu putem să facem. Asta e legea. Nici nu e în avantajul nostru să ne riscăm, e vară, e căldură. Mai ales la virusurile și bolile care sunt acum e prea riscat să mai ții ceva. N-are rost. Oricum noi, bucătarii, gândim dinainte cam câte persoane vor veni”.