Referatul DNA în cazul avocatei Alinăi Bica: Era conștientă de ilegalitatea pe care o comitea

Referatul DNA în cazul avocatei Alinăi Bica: Era conștientă de ilegalitatea pe care o comitea
Foto: puterea.ro

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, reținută joi de DNA, era conștientă de fapta pe care o comitea atunci când a trimis la audieri un presupus avocat, membru al Baroului constituțional, entitate fără formă legală, pentru că a ezitat inițial și a cerut un avocat din oficiu, reiese din referatul procurorilor DNA, potrivit Mediafax.

„(..) Este evident că inculpata, care practică avocatura de 16 ani, cunoştea şi putea prevedea consecinţa deciziei sale de a desemna o persoană, care nu are calitatea legală de avocat, pentru a acorda asistenţă juridică unui inculpat aflat în stare de arest preventiv, fiind exclus ca aceasta să ignore faptul că sancţiunea este nulitatea absolută, ca urmare a încălcării a dreptului la apărare”.

 ”Dacă admitem ca adevărat acest enunţ, vom observa că, din datele aflate la dosar, reiese că inculpata s-a ferit, iniţial, să îl trimită la DNA pe aşa zisul său «avocat» colaborator, cerând poliţistului să solicite serviciile apărătorului din oficiu, în ciuda faptului că era imposibil să nu cunoască faptul că mandatul acestuia încetează în momentul angajării unui apărător ales”, se mai arată în referat.
 ”O asemenea susţinere este cu atât mai adevărată cu cât avem în vedere şi faptul că inculpata era la curent cu faptele petrecute în urmă cu o săptămână. Cu toate acestea, Laura Voicu a emis împuternicirea avocaţială … prin care atesta că ea şi suspectul Niculae Learciu sunt angajaţi în calitate de avocaţi aleşi de către inculpata Ioana Georgia Deaconui pentru asistenţă şi reprezentare juridică în dosarul DNA nr….”, mai notează sursa citată.

Potrivit referatului DNA, Laura Voicu a creat aparențele unei situații de legalitate, pentru a acorda sprijin unui inculpat aflat în arest preventiv pentru fapte al căror prejudiciu este de ordinul milioanelor de euro.
Avocata Alinei Bica a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată că a atestat ilegal un stagiar în Baroul București, cerându-i să o reprezinte la DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`