Rectorul Universității Bioterra: S-au cerut date despre prodecanii Dulugeac şi Harcan şi despre 26 de studenţi

Rectorul Universității Bioterra: S-au cerut date despre prodecanii Dulugeac şi Harcan şi despre 26 de studenţi

Rectorul Universității Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat joi, că anchetatorii au cerut date despre Adrian Dulugeac şi Laura Harcan, ambii fiind şefi de lucrări. Oamenii legii spun că pe numele lui Dulugeac ar exista un dosar penal pentru fapte de corupţie, în urma unor reclamaţii, transmite Mediafax.

„Nu ne convine situaţia în care ne aflăm, dar suntem interesaţi să clarificăm toate aspectele. Anchetatorii ne-au cerut date despre Dulugeac Florin Adrian, care este şef de lucrări, şi despre Harcan Laura, şef de lucrări şi ea. Au existat zvonuri potrivit cărora Universitatea Bioterra ar fi eliberat diplome false. Acest lucru este total neadevărat, întrucât la serviciul care răspunde de eliberarea acestor documente este o persoană foarte vigilentă, care în urmă cu trei ani a refuzat eliberarea unor diplome de licenţă după ce a descoperit opt diplome de bacalaureat false”
, susține rectorul.

Cornel Trandafir a mai spus că anchetatorii i-au cerut să precizeze care este statutul a 26 de tineri, respectiv dacă aceştia sunt studenţi sau absolvenţi şi dacă au susţinut licenţa în sesiunea din iulie 2012.

Acesta spune că va fi greu de dovedit dacă profesorii au primit bani, mai ales că sistemul de licenţă este foarte bine pus la punct, dar şi pentru că evaluarea de la proba orală este la orice examen subiectivă.

„Totuşi, în cazul în care se va dovedi că acuzaţiile anchetatorilor sunt reale, cu certitudine vor fi luate măsurile prevăzute în lege, cadrele didactice care ar fi pretins sume de bani ar părăsi sistemul, iar examenul de licenţă, regândit”, a mai spus rectorul Universităţii Bioterra.

Anchetatorii spun că profesorii le dădeau studenților subiectele de la examene și chiar le puneau note „din burtă”.

„În prezent sunt cercetate două cadre didactice, pentru furnizarea subiectelor pentru examenul de licență și a baremelor de corectare, infracțiuni de fals, modificarea notelor de la licență sau examene intersemestriale ori atribuirea de note la persoane care nu se prezentau la examenele respective”, a declarat Răzvan Giuroiu, șef Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vâlcea, acolo unde a fost depusă o sesizare.

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, 19 percheziţii în Bucureşti, dintre care una domiciliară şi 18 la Universitatea Bioterra, precum şi alte trei în Olt, Drăgăşani şi Ilfov, într-un caz în care cadre didactice sunt cercetate pentru fapte de corupţie. Ministerul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Bioterra pentru verificări. (Detalii AICI)
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`