Record sumbru al cazurilor de coronavirus și în Bulgaria. Cluburile de noapte și discotecile din spațiile închise nu vor mai funcționa / Evenimentele sportive nu se vor mai desfășura cu spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane

Record sumbru al cazurilor de coronavirus și în Bulgaria. Cluburile de noapte și discotecile din spațiile închise nu vor mai funcționa / Evenimentele sportive nu se vor mai desfășura cu spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

UPDATE După ce autoritățile bulgare au anunțat un record al pandemiei de coronavirus înregistrat în țara vecină, guvernul de la Sofia și-a asumat reintroducerea unor restricții. Astfel, cluburile de noapte și discotecile din spațiile închise nu mai vor funcționa, evenimentele sportive nu se vor mai desfășura cu spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, a anunțat joi ministrul Sănătății Kiril Ananiev, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, relatează Reuters.

Cluburile de noapte și discotecile vor putea funcționa doar în aer liber și doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanțare socială.

Nunțile, balurile școlare și alte adunări publice vor fi limitate la 30 de persoane, atât în spațiile închise, cât și în aer liber.

Un record sumbru al cazurilor de coronavirus a fost stabilit joi și în Bulgaria. Autoritățile de la Sofia au raportat 240 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore de coronavirus, dintr-un număr de 4286 de teste PCR.

Ministrul Sănătății din Bulgaria, Kiril Ananiev, a declarat că, în cazul în care numărul de cazuri noi pe zi ar crește peste 200, acesta ar fi un semnal pentru reintroducerea unor măsuri restrictive, scriesofiaglobe.com.

Dintre cazurile recent confirmate, cel mai mare număr a fost raportat în orașul Sofia, 71 de cazuri noi, urmat de Plovdiv cu 21 de cazuri.

Până în prezent, numărul de cazuri confirmate în Bulgaria este de 6342. Cazurile active sunt acum 2917, cu o creștere de 106 în ultima zi.

Un total de 3166 de persoane au fost vindecate, o creștere cu 129 în ultima zi.

Numărul de pacienți din spital este de 498, număr care a crescut cu 15 în ultimele 24 de ore. Douăzeci și nouă sunt în terapie intensivă.

Unsprezece cadre medicale au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, aducând numărul total al acestora la 476. Numărul deceselor este de 259, cinci persoane murind în ultimele 24 de ore.

Un nou record al cazurilor de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi,un nou bilanț recordal pandemiei în România, cu614cazuri noi deCOVID-19, în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total al îmbolnăvirilor depistate la nivel național la 30.789, la un număr total de 809.663 de teste prelucrate.

Astfel, România înregistrează cea mai neagră zi de la debutul pandemiei decoronavirus, în condițiile în care ultimele recorduri zilnice erau reprezentate de cele 555 de miercuri, respectiv de cele 523 din 11 aprilie. Potrivit celui mai recent bilanț, din numărul total de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2,22.574 au fost externate, dintre care 20.969 vindecate și 1.605 de asimptomatice, externate la 10 zile după depistare,1.834 au decedat și 240 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”