Record românesc: Un șofer trebuie să plătească o amendă de peste 5 milioane de euro / În fața instanței a răspuns: „Execut ordinele”

Record românesc: Un șofer trebuie să plătească o amendă de peste 5 milioane de euro / În fața instanței a răspuns: „Execut ordinele”
Sursa foto: Freepik

Un șofer din România a fost prins că transporta zece tone de țigări contrafăcute. Acesta a fost prezentat instanței de judecată din Avesnes-sur-Helpe, Franța.

Amendă de peste 5 milioane de euro pentru șoferul român

Șoferul român a fost condamnat la un an de închisoare și la plata unei amenzi de 5.249.790 de euro, respectiv valoarea țigărilor găsite, camionul și marfa fiind confiscate.

TIR-ul condus de șoferul în vârstă de 40 de ani a fost verificat pe 8 februarie 2023, la Avesnes-sur-Helpe.

Autoritățile au găsit în interiorul camionului 26 de paleți, echivalentul a 10 tone de țigări pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transport.

Conform acuzării, românului i-a fost plătit un bilet de avion pe ruta Moldova – Germania, Düsseldorf, de un „angajator” al cărui nume bărbatul nu a vrut să-l precizeze, potrivit ziare.com.

Șoferul a călătorit la Anvers, Belgia, pentru a prelua semiremorca și apoi a luat drumul Parisului, cercetările dovedind existența unei vaste rețele de contrabandă.

„Execut ordinele”, a precizat românul.

„Pentru că sunt șoferi ca inculpatul, nu foarte atenți, există trafic de anvergură”, a spus președintele instanței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`