Record de temperaturi în Suedia, la începutul toamnei. Valul de căldură i-a adus țării nordice peste 30 de grade în septembrie

Record de temperaturi în Suedia, la începutul toamnei. Valul de căldură i-a adus țării nordice peste 30 de grade în septembrie
Sursa Foto: Freepik.com

Septembrie a început cu un val de căldură ce s-a resimțit în peste zece țări din centrul și nordul Europei, iar în Balcani au fost peste 38 C, în timp ce în Suedia s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură de toamnă.

Mii de recorduri ale temperaturii în centrul și nordul Europei

La Helsingborg, în Suedia, au fost +31,1 C, nou record național pentru septembrie. La Malmo au fost +29,4 C. În Finlanda au fost peste 27 C ziua și s-a înregistrat și un record național pentru cea mai caldă noapte de septembrie, cu o minimă de +19,5 C. În Estonia au fost maxime de peste 28 C.

În Europa centrală toate cele patru zile de septembrie au adus mii de recorduri, cu maxime ce au trecut de 35 C în Cehia și Germania și de 34 C în Polonia. În Germania au fost localități unde minimele nopți nu au scăzut sub 20-21 C.

În Slovacia au fost mai multe temperaturi de peste 35 C, fiind depășite și recorduri meteo de septembrie ce datau de la 1929.
Cel mai cald din Europa a fost în Balcani, unde temperaturile au trecut de 37 C în Serbia, Macedonia, Grecia, Croația și Bosnia. Cumulat, cel mai cald a fost în aceste zile într-o localitate din Serbia, numită Cuprija (maximă de +38,3 C), conform datelor Ogimet.

Cele mai ridicate temperaturi înregistrate în România în acest început de lună au trecut de 36 C. Miercuri au fost +36,6 C la Moldova Veche.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii