CORONAVIRUS | Grupul de Comunicare Strategică a transmis o serie de recomandări referitoare de mersul la cumpărături (DOCUMENT)

CORONAVIRUS | Grupul de Comunicare Strategică a transmis o serie de recomandări referitoare de mersul la cumpărături (DOCUMENT)
Foto: Pixabay

O serie de recomadări cu privire la mersul oamenilor la cumpărături au fost făcute, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. De astemenea, autorirățile au emis și recomadări despre petrecerea sărbătorilor Pascale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Recomandările făcute de autorități

Grupul de Comunicare Strategică a făcut apel la oamenii care merg la cumpărături să își facă o listă înainte de a pleca la drum pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazin sau piețe.

Autoritățile recomadă ca oamenii să evite aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe.

”Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!”, transmit acestea.

Mai mult, Grupul de Comunicare Socială recomadă plata cu cardul sau cumpărăturile online.

Documentul integral cu recomadările autorităților AICI

România, afectată de pandemia de coronavirus

Pandemia de Covid-19 a izbucnit, în China, la sfârșitul anului 2019 și s-a extins rapid pe întreg mapamondul.

Pe 26 februarie, în România, a fost descoperit primul caz de coronavirus, respectiv un bărbat din județul Gorj.

Ulterior, în martie, situația a escaladat într-un ritm alert, astfel că, țara a intrat în Stare de Urgență. Acest lucru a schimbat modul de viață al cetățenilor prim măsurile impuse de autorități.

Mai precis, o serie de măsuri de distanțare socială au fost impuse oamenilor. Aceștia s-au văzut nevoiți să rămână în izolare pe o perioadă de două luni.

Totodată, peste un milion de angajați au fost afectați pe plan economic, fiind trimiși în șomaj tehnic.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România

Peste 7.200 de oameni au fost testați pozitiv cu noul Covid-19 în întreaga țară. Dintre care 372 de cetățeni s-au stins din viață, conform unui raport transmis miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava. Mai precis, peste 1.700 persoane, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 245 de pacienți sunt internați la ATI.

Cu toate acestea, 1.217 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, că peste 710 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 421.

Alți 196 sunt în Spania, 25 în Franța, 9 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 53 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 14 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`