Recidivist: Şoferul care a provocat dubla tragedie de la 2 Mai fusese prins cu droguri şi iertat de magistraţi

Recidivist: Şoferul care a provocat dubla tragedie de la 2 Mai fusese prins cu droguri şi iertat de magistraţi
sursă foto: captură YT

Matei-Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a intrat sâmbătă cu maşina într-un grup de pietoni şi i-a ucis pe doi dintre ei, a fost cercetat anul trecut de DIICOT, pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.

Procurorii nu i-au cerut să meargă la un program de consiliere

Procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală pentru că era vorba de o cantitate mică de droguri, iar Tribunalul Bucureşti a confirmat soluţia, la începutul acestui an, potrivit Libertatea.

Potrivit deciziei instanței, Matei-Vlad Pascu a fost prins, pe 3 februarie 2022, având asupra sa „0,68 g canabis, în vederea consumului”.

Pe numele lui, DIICOT a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. După un an de cercetări, pe 21 decembrie anul trecut, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărire penală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)