Reacția unei turiste din Elveţia, după ce a vizitat o destinație turistică din România: “E o aventură”

Reacția unei turiste din Elveţia, după ce a vizitat o destinație turistică din România: “E o aventură”
Sursa foto: Captura video Observator / Antena 1

O turistă din Elveția a ajuns în România și a vizitat zona Cheile Olteţului, din județul Gorj. E destinaţia ideală pentru cine vrea o evadare în natură, cât vremea e încă plăcută.

Ce a spus o turistă din Elveția despre Cheile Olteţului

Versanţii abrupţi sunt perfecţi şi pentru a escalada. Cheile se întind pe circa doi kilometri şi pot fi parcurse atât cu maşina, cât și la pas.

Priveliștea e una impresionantă datorită pereţilor de stâncă înalţi şi de peste 200 de metri.

Ilonka e din Elveţia şi a descoperit pentru prima dată acest loc mirific. A unit zeci de copii din ţară şi îi ajută să-şi depăşească limitele în mijlocul naturii, informează Observator.

„E minunat! Şi poţi vedea asta după chipurile fericite ale copiilor. E o aventură minunată pentru ei”, a spus Ilonka.

„E interesant. E multă adrenalină mai ales că noi suntem copii de la oraş. E mai greu un pic, dar ne descurcăm”, a declarat un tânăr.

„Dorinţa noastră a fost de a-i scoate puţin din zona lor de confort, că mai nou elevii îşi petrec timpul mai mult pe telefoane”, a explicat coordonatorul Elena Florescu.

Ce mai poți vizita în acea zonă

Zeci de mii de turişti din ţară şi de peste hotare ajung în fiecare an în mica localitate de sub munte.

„Cheile, trebuie să le privim ca pe un întreg. Pe vremuri, era un singur versant, iar râul Olteţ este vinovat pentru tot ce vedem acolo pentru că în spatele acestor versanţi era un mare lac de acumulare, un baraj natural, cu cascade, cădere de apă în vârf de munte. În versantul Căpăţânii, găsim peste 200 de peşteri şi grote”, a precizat Ion Pătroescu, ghid.

În acea zonă, cea mai cunoscută este Peştera lui Zamolxe, însă nu este singurul obiectiv de acolo. Acolo poate fi vizitată și Mănăstirea Polovragi, un monument istoric vechi de peste cinci secole.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`