Reacția unei românce, care s-a întors în țară, după ce a locuit peste 20 de ani în SUA. „Nu era deschis când eram studentă”

Reacția unei românce, care s-a întors în țară, după ce a locuit peste 20 de ani în SUA. Nu era deschis când eram studentă
Sursa foto: Captura video /@observatornews

O româncă, care locuiește de peste 20 de ani în SUA, a revenit în România, ca să-și petreacă concediul.

Ce a vizitat românca, care locuiește de peste 20 de ani în America

Ea a vizitat al doilea cel mai înalt turn de biserică din România, care se află în Cluj. Este vorba despre turnul Bisericii Sfântul Mihail, situat în inima oraşului. Turnul va fi deschis doar în anumite perioade din an, informează Observator.

Ca să ajungi sus, trebuie să urci peste 200 de trepte din turnul bisericii Sfântul Mihail.

De la o înălţime de 42 de metri, se poate observa cea mai frumoasă panoramă asupra Clujului.

„E vreme bună, deci vă invit pe toţi să veniţi să vizitaţi”

„Nu a fost deschis turnul când eram studentă la Cluj, aşa că nu o să pierd ocazia de a fi aici! E foarte frumos! E vreme bună, deci vă invit pe toţi să veniţi să vizitaţi”, a spus Daniela, românca ce locuieşte de peste 20 de ani în America.

Turnul are o înălţime totală de 80 de metri, iar cu tot cu crucea de deasupra, care mai are 4 metri, se spune că este cel mai înalt turn de biserică din ţara noastră.

Lucrările la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail din Piaţa Unirii sunt în toi de doi ani. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania, dar şi un simbol al oraşului. Turnul este însă ceva mai nou – datează din secolul 19, dar se integrează atât de bine în peisaj, încât nu ai spune că între cele două construcţii există o diferenţă de 300 de ani.

„Este un oraş extrem de frumos, eu vin de 6-10 ani la Cluj, dar sunt pentru prima dată la turn. Fantastic, perfect renovat, frumos!”, a spus un turist.

Turnul se va deschide doar ocazional. De această dată, va fi deschis pentru turiști până sâmbătă, între orele 10 şi 17, iar duminică, între 12 şi 17. Accesul este gratuit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident
09:51 - Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk