Reacția unei bătrâne din Apuseni care are, pentru prima dată, curent electric în casă: „Telefonul, Doamne fereşte!”

Reacția unei bătrâne din Apuseni care are, pentru prima dată, curent electric în casă: Telefonul, Doamne fereşte!
Sursa foto: Captura video Observator News

În cătunele izolate din Munţii Apuseni, sunt familii care trăiesc de o viaţă, fără curent electric.

Singura șansă prin care aceștia pot avea curent electric este să instaleze panouri fotovoltaice.

Singura șansă de a avea curent în localitatea Peste Valea Bistrei

Lumina s-a aprins pentru prima dată în nouă gospodării din cătunul Peste Valea Bistrei, din judeţul Alba. Pe acele case au fost montate panouri fotovotaice, astfel că oamenii se pot bucura acum de energie electrică.

„Luminează casa noastră. Doamne ajută! Frumos, îmi place”, a spus o bătrână căreia i-au fost instalate panouri fotovoltaice, informează Observator News.

„Viaţa fără curent nu e uşoară. Noaptea pe întuneric este foarte greu. S-au mai descurcat oamenii cu lampa, cu lămpaşu şi cu motorină. Am avut familie. Au fost copiii la şcoală, au învăţat la lampă, cum au putut”, a mărturisit o femeie, care a locuit o viață întreagă fără curent electric.

Câte gospodării nu au curent electric, în România

Copiii au crescut şi au plecat din micul cătun din Munţii Apuseni. Doamna Ileana este însă foarte fericită că de acum va putea lua legătura cu ei mai uşor, pentru că are unde să-şi încarce telefonul mobil. „Telefonul, Doamne fereşte, şi numai singură, la o întâmplare ceva, trebuie să anunţ copiii”.

În jur de 6.000 de gospodării care nu au acces la energie electrică, în întreaga țară, potrivit unei baze de date alcătuite anul trecut de Ministerul Energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)