Reacția primarului din Urziceni în cazul femeii care a născut pe asfalt: ” Este singurul spital care merge pe plus, care nu cerșește bani nici de la Guvern, nici de la Consiliul Județean” (VIDEO)

Reacția primarului din Urziceni în cazul femeii care a născut pe asfalt:  Este singurul spital care merge pe plus, care nu cerșește bani nici de la Guvern, nici de la Consiliul Județean (VIDEO)

Constantin Sava, primarul din Urziceni, în subordinea căruia se afla spitalul unde o femeie a fost trimisă să nască în stradă, pe asfalt, se eschivează când este întrebat despre numirea managerului unității medicale, Daniela Elena Ianus, edilul dând vina pe o anchetă a Ministerului Sănătății.

Reacția primarului din Urziceni, despre cazul femeii care a născut în stradă

Contactat de jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir în timpul emisiunii Bună, România, Constantin Sava a refuzat să dea detalii despre acest caz revoltător precizând că este o anchetă în curs și că va discuta după finalizarea acesteia:

„Deocamdată, domnul ministru a ordonat o anchetă la spital și aș dori să terminăm ancheta și după să avem o discuție pe tema asta. Nu vă supărați!”.

Primarul Constantin Sava a refuzat să zică dacă Spitalul din Urziceni se află în administrarea primăriei: „Deci, încă o dată, după ce terminăm ancheta…”

Întrebat dacă managerul spitalului, Daniela Elena Ianus, a fost pusă în funcție pe criterii politice, fiind consilier local PNL, primarul a negat informația și s-a apărat spunând că este singura unitate medicală „pe plus”:

„Nu, a susținut un examen. Urziceniul este singurul spital care merge pe plus. Este singurul spital care nu cerșește bani, nici de la Guvern, nici de la Consiliul Județean.

Este regretabil, am înțeles, este regretabil pentru toată lumea. Este păcat… Să vedem ce o să spună ancheta după care discutăm…”, a fost reacția primarului.

Urziceni: O tânără a născut pe trotuar, în fața spitalului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a arătat de părere că managerul Spitalului Municipal din Urziceni ar trebui înlăturat din funcție după evenimentul „scandalos” de luni dimineață, când o femeie a născut pe trotuar ca urmare a faptului că, spune ministrul, personalul din Compartimentul de Primiri Urgențe „nu i-a acordat niciun fel de asistență medicală”.

Femeia a ajuns la Spitalul din Urziceni în jurul orei 5 și a fost preluată de o asistentă. Spitalul neavând linie de gardă de ginecologie, asistentele au decis să sune la 112 și să ceară o ambulanță care să transporte pacienta la spitalul din Slobozia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`