Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”

Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că ...”
Foto: Cristi Danileț / Facebook

Fostul judecător Cristi Danileț a reacționat pe pagina sa de Facebook după ce judecătoarele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Lia Savonea şi Adriana Ispas, au decis să anuleze condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu pentru omor şi au trimis dosarul spre rejudecătoarea pentru ucidere din culpă.

„Nu am nicio îndoială că soluția instanței este greșită”

Danileț a precizat că această decizie este greșită.

”Nu am nicio îndoială că soluția instantei este greșită. Când te urci băut/drogat la volant, conduci cu 160 km la oră in localitate, treci peste culoarea roșie a semaforului și produci un accident, nimeni cu studii de drept penal – parte generală nu poate susține că ai ucis pe cineva din culpă (greșeală, nedibăcie, neatenție), ci este clar că ai omorât cu INTENȚIE indirectă”, a scris fostul judecător Dănileț pe Facebook.

Motivul, conform celor două judecătoare ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, Lia Savonea și Adriana Ispas, care au luat această decizie este aceea că Mario Iorgulescu nu a intenționat să omoare pe cineva.

Ce explicație au dat cele două judecătoare ale Înaltei Curți de Casație și Justiție

Mai precis, judecătoarele au explicat de ce au anulat condamnarea de aproape 14 de închisoare a lui Mario Iorgulescu pentru omor, în calea extraordinară de atac a recursului în casație: acesta nu a intenționat să omoare pe cineva și nu a folosit bolidul Aston Martin ca pe un ”mijloc în scopul suprimării vieţii victimei”, potrivit G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților