Reacția avocatului Cuculis după apărarea lui Vlad Pascu. Sebastian nu avea deloc alcool în sânge

Reacția avocatului Cuculis după apărarea lui Vlad Pascu. Sebastian nu avea deloc alcool în sânge
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Avocatul Cuculis pentru Familia Dragomir, Ionescu, Coniac, Barzan a reacționat după declarațiile făcute de avocații lui Vlad Pascu, care susțin că Roberta și Sebastian ar fi avut sânge în corp în momentul în care s-a produs accidentul.

Ce spune avocatul Cuculis

Avocații lui Vlad Pascu au propus culpă comună pentru producerea accidentului din 2 Mai, pe motiv că tinerii uciși au consumat alcool și se deplasau haotic pe marginea drumului, conform observatornews.

Dar, avocatul Cuculis al familiei Robertei a transmis că ea avea o alcoolemie de 0,78 g la mie, iar din punct de vedere al codului rutier se pedepsește cu o contravenție, nu infracțiune, pentru că este sub limita de 0,60 g la mie. Cât despre Sebastian, acesta nu avea deloc alcool în sânge.

Mai mult, avocatul spune că alcoolemia tinerilor nu are importanță pentru că ei au fost loviți în timp ce se deplasau în zona pietonală, nu pe carosabil.

„Faptul că Vlad Pascu, sub multipla influenţă a drogurilor şi conducând cu viteză, a gonit spre ei şi i-a omorât pe cei doi, iar acum apărarea încearcă culpabilizarea victimelor nu arată nimic altceva decât un cinism exagerat şi lipsa totală de empatie, de înţelegere a unor probe şi în conformitate cu Decizia de interpretate a ICCJ cu numărul 12/2016 referitoare la culpă în întinderea prejudiciului.

Afirmaţiile absolut denigratoare la memoria victimelor şi la demnitatea supravieţuitorilor, făcute de către apărarea lui Vlad Pascu, sunt vădit contrazise şi de raportul de expertiză efecutat în cauză cu privire la dinamică accidentului unde se arată culpă lui Vlad Pascu în producerea accidentului”, reiese din comunicatul avocatului Cuculis.

În plus, el clasifica drept „jignitoare” afirmațiile avocaților lui Pascu atât față de persoanele din proces, cât și pentru victimele accidentului.

Solicitarea lui Pasu, respinsă

Tribunalul din Constanța a respins, marți solicitarea lui Vlad Pascu de a înlocui arestul preventive cu cel la domiciliu, iar decizia este definitivă. Avocații lui Pascu au transmis că accidentul s-a produs din cauza mai multor factori precum, noaptea, poziția pietonilor, „probabil” viteza sau curbă.

„Eu cred că un cumul de factori şi anume, noapte, poziţia persoanelor, uitaţi-vă pe necropsiile persoanelor decedate. Viteza, probabil. Nicidecum această substanţă găsită sau nu. Curbă, probabil. Cred că orice şofer ar fi avut dificultăţi la acel moment. Asta e părerea mea. Nu vreau să-l iau în braţe pe Vlad Pascu, dar rugămintea mea e să gândim totuşi obiectiv”, a afirmat Alin Trandafirescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)