Reacţia Academiei de Poliție din București, după ce studenții au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară: „Nu s-au mai semnalat cazuri de îmbolnăviri”

Reacţia Academiei de Poliție din București, după ce studenții au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară: „Nu s-au mai semnalat cazuri de îmbolnăviri”
Sursa Foto: Facebook/ Sindicatul Europol

Academia de Poliție din București a transmis sâmbătă, 18 noiembrie, că nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistenţă medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenţilor.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, după ce studenții au primit mâncare stricată

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost transportați la spital după ce marţi seara, 14 noiembrie, au prezentat stări de greață, dureri de stomac, enterocolită și toxinfectie alimentară. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a fost internat.

„Ca urmare a instituirii serviciului medical de permanenţă, monitorizarea stării de sănătate a studenţilor a fost efectuată printr-o conduită proactivă de către medicii aflaţi noaptea trecută în serviciul de tură. Comisia de medici din cadrul Direcţiei Medicale a MAI continuă verificările începute pentru stabilirea tuturor cauzelor care au condus la această situaţie regretabilă.

De menţionat este faptul că nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistenţă medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenţilor”, se precizează într-un comunicat al Academiei de Poliţie, notează Agerpres.

Pe de altă parte, s-a mai menționat în continuare se monitorizează îndeaproape respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor, precum şi calitatea şi conformitatea produselor alimentare servite.

„Cu privire la defecţiunea care a determinat inundarea, în noaptea dinspre 17 spre 18 noiembrie a unei zone dintr-un cămin studenţesc, informăm că aceasta s-a produs din culpa exclusivă a constructorului care, sesizat fiind, a intervenit de urgenţă şi a efectuat reparaţiile cu suportarea integrală a costurilor”, se menţionează în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`