Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită. De ce nu s-a găsit încă o formulă unitară de calcul

Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită. De ce nu s-a găsit încă o formulă unitară de calcul
Foto: Pixabay.com

Metoda prin care se raportează numărul deceselor pentru confirmate cu COVID-19 nu este foarte precisă, deoarece nu sunt luate în considerare cazurile nedepistate.

De aceea, experții afirmă că numărul real al infectărilor este mult mai mare decât cele 33 de milioane de cazuri raportate până în prezent către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), și decât cele 1 milion de decese consemnate până în prezent.

Rata mortalității asociate virusului COVID-19, încă nestabilită

De asemenea, specialiștii consideră că virusul SARS-Cov-2 ar provoca moartea a 0,5% până la 1% din totalul celor infectați, scrie Reuters.

Analizând cifrele ratei de mortalitate pe grupe de vârstă, cercetătorii au concluzionat că „rata de deces în rândul celor cu vârste de sub 20 de ani este, probabil, de unu la zece mii, în timp ce în rândul persoanelor de peste 85 de ani, este de 1 la 6”, afirmă dr. Christopher Murray, directorul Institutului pentru Statistici în Sănătate, de la Universitatea Washington din Seatle.

De cealaltă parte, altă metodă de calculare a ratei mortalității, raportând numărul deceselor la numărul noilor cazuri confirmate în urma testării, indică o scădere a acestor valori. Experții spun însă că a crescut efectiv numărul de teste efectuate, astfel că au fost depistate și persoanele asimptomatice sau cu forme ușoare. Și schemele de tratament s-au perfecționat de la debutul pandemiei.

„Suntem mai preocupați de potențialele complicații produse de virus și despre cum să le recunoaștem și să le tratăm. Șansa de infectare este mai mare acum, decât era în martie” a precizat și Amesh Adalja de la John Hopkins University, care centralizează numărul de cazuri de coronavirus în lume.

Dexametazona reduce rata mortalității în rândul pacienților cu coronavirus

Dexametazona ar putea reduce rata mortalității cauzată de coronavirus, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor, a anunțat șefulOMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivitReuters.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii Universității britanice Oxford.

Dexametazona este un tip de steroid utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză. Mai mult, acest tratament este disponibil pe scară largă și este ieftin.

Acesta este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză.

Peste un milion de oameni infectați cucoronavirusau murit de la începutul pandemiei

Bilanțul deceselor în rândul pacienților cuCOVID-19, la nivel mondial, a trecut de un milion.

Mai mult de jumătate dintre victime a fost înregistrate în doar patru țări. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Brazilia, India și Mexic.

În ceea ce privește situația din România, în țara noastră au fostraportatepână acum 4.748 de decese în rândul persoanelor infectate cu noulcoronavirus, 30 de noi victime fiind înregistrate de duminică până luni.

Potrivit celei mai recente rapotări transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS),în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 6.162de teste care au fost prelucrate în același interval. Acesta este cel mai grav ilanț anunțat pentru o zi de luni de la începutul crizei sanitare din țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI