Rata de refuz al vizelor pentru SUA în cazul românilor depășește 10%. Șansele de acceptare în Programul Visa Waiver scad

Rata de refuz al vizelor pentru SUA în cazul românilor depășește 10%. Șansele de acceptare în Programul Visa Waiver scad
Sursa: Pixabay

Acceptarea României în Programul Visa Waiver reprezintă una dintre principalele teme abordate la nivel înalt cu partenerii americani. În realitate însă, rata de refuz al vizelor pentru români depășește  pragul minim, de 3%, acceptat de autoritățile americane pentru ridicarea vizelor, scrie profit.ro. De fapt această rată trece peste 10%, respectiv fiind de 10,14%.

Țările care doresc să adere la programul de scutire de vize (Programul Visa Waiver) trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%.

Pentru 2018 a fost înregistrată o rată a refuzului vizelor de 10,44%.Mai mult, în anul fiscal 2019, rata de refuz pentru vizele SUA solicitate de cetățenii români a scăzut din nou sub 10%, la 9,11%.

Anul trecut, fostul ambasador SUA la București Adrian Zuckerman a declarat într-un interviu pentru Ziarul de Iași că nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România, dar, din păcate, există o lege care spune că rata de respingere a candidaților trebuie să fie de sub 3% și acum e în jur de 10%:

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaților trebuie să fie de sub 3% și acum e în jur de 10%. (…) Le-am promis și președintelui Iohannis, și prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% și astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat fostul ambasador american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`