Rata de incidență din București, în scădere pentru a șaptea zi la rând. A ajuns la 15,25 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidență din București, în scădere pentru a șaptea zi la rând. A ajuns la 15,25 cazuri la mia de locuitori
Hands in rubber gloves holds two tube test tube with coronavirus, close view

Potrivit ultimului bilanț al pandemiei, rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, vineri, în Bucureşti, de 15,25 de cazuri la mia de locuitori. Aceasta reprezintă a şaptea zi consecutiv în care rata de infectare scade în Capitală, cea mai mare valoare fiind atinsă pe 22 octombrie – 16.54.

Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie

În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 15,67. Acum o lună, pe 29 septembrie, aceasta a avut valoarea de 6,33, potrivit DSP. Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie.

Pe de altă parte, situația din spitale rămâne critică. Spitalul Universitar de Urgență București a înregistrat 384 de decese asociate COVID-19, doar în luna octombrie, numărul fiind unul mult mai mare comparativ cu același interval al anului 2020.

Managerul SUUB a ținut să transmită un mesaj românilor și îi îndeamnă în continuare să se vaccineze, având în vedere situația critică  din spitale.

50% dintre pacienții internați la SUUB sunt pozitivi pentru COVID-19

Medicul Cătălin Cîrstoiu a ținut să precizeze că 50% dintre pacienții internați la Spitalul Universitar de Urgență București au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Spitalul Universitar este o unitate hibrid, adică negativi, pozitivi suspecți cu circuite distincte. În momentul de față 50% dintre pacienți sunt pozitivi și 50% sunt negativi.

Mai exact, avem peste 350 de pozitivi și peste 350 de negativi. Ieri colegii mei de la Cardiologie au asigurat tratamentul acut al infarctelor, atât în cazul pacienților pozitivi, cât și negativi”, a mai precizat managerul SUUB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`