Răsturnare de situație în cazul socrilor lui Cătălin Cherecheş. Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât altceva față de Tribunalul Mureș. Ce se întâmplă cu cei doi

Răsturnare de situație în cazul socrilor lui Cătălin Cherecheş. Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât altceva față de Tribunalul Mureș. Ce se întâmplă cu cei doi
Sursa foto: Facebook

Soacra lui Cătălin Cherecheş va rămâne în arest preventiv, în timp ce soţul ei va sta în arest la domiciliu, la Reghin. Miercuri, Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat, parţial, încheierea penală a Tribunalului Mureş, informează Agerpres.

Este vorba despre dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că soacra lui Cherecheş ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl viza pe edil.

„În temeiul art. 205 C. pr. pen. admite contestaţia Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş împotriva încheierii penale din data de 19.12.2023 din dosarul nr. 6574/102/2023/a1.1 al Tribunalului Mureş. Desfiinţează parţial încheierea atacată şi rejudecă în limitele de mai jos cauza: Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpata G.C., respingând cererea inculpatei de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu. Înlătură dispoziţiile primei instanţe privitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce o priveşte pe inculpata G.C.. Menţine, în rest, dispoziţiile din încheierea atacată, compatibile cu prezenta. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 20.12.2023”, se arată pe portalul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii fostului primar din Baia Mare, marți, de către Tribunalul Mureş.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`