Răsturnare de situație în cazul polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Va merge la închisoare

Răsturnare de situație în cazul polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Va merge la închisoare
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițistul care acum doi ani a ucis o fetiță de 11 ani pe trecerea de pietoni, în timp ce se afla în mașina de serviciu, și-a primit sentința. Decizia judecătorilor este definitivă.

Polițistul a fost condamnat la închisoare

Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani, va sta în spatele gratiilor trei ani și trebuie să plătească daune familiei în valoare de 700.000 de euro. Decizia judecătorilor a fost schimbată aproape în totalitate, potrivit observatornews.ro. 

În această seară, 13 august 2024, urmează să fie prima zi de detenție a polițistului. Inițial, Constantin Popescu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, nu cu executare. Instanța a decis inițial ca familia Raisei să primească daune morale de 160.000 de euro, iar familia Marinei, fata care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului, să primească daune morale de 90.000 de euro.

Cele două fete au fost spulberate pe trecerea de pietoni

Pe 13 ianuarie 2022, Raisa și Marina au ajuns pe marginea unei treceri de pietoni și s-au asigurat, conform imaginilor camerelor de supraveghere. Mașina de poliție condusă de Constantin Popescu venea mult prea tare, cu 88 km la oră.

Pe mijlocul trecerii de pietoni, cele două fete au fost spulberate. Marina a ajuns după impact mai în față, însă în viață. Raisa a fost dusă peste 50 de metri de mașina de poliție și nu a avut nicio șansă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`