Există o anumită temperatură la care plimbarea animalelor de companie devine periculoasă. Experții în animale de companie vă spun când trebuie să fiți precauți și cum să aveți grijă de prietenii cu patru picioare pe timp de caniculă.
Luați în considerare rasa și nevoile individuale ale câinelui dumneavoastră. Câinilor cu botul mai scurt le va fi mai greu să își regleze temperatura corpului și nu pot face față temperaturilor mai ridicate. De asemenea, câinii cu blană deasă s-ar putea să nu facă față căldurii.
Este posibil ca și câinii cu probleme de sănătate, cei foarte tineri sau cei mai bătrâni să nu poată face față căldurii.
Atunci când câinele are afecțiuni precum boli de inimă, probleme de respirație sau obezitate, țineți-l la răcoare și la umbră. Rasele precum buldogii, nu pot tolera căldura. Chiar și o activitate normală pentru acești câini poate fi dăunătoare, așa că țineți câinii în casă cât mai mult posibil când e caniculă.
De asemenea, ogarii sunt mai expuși riscului de suferință din cauza căldurii decât alte rase. În cele din urmă, nu tundeți câinii cu blană deasă. Blana lor îi poate proteja de fapt de căldură – ciobăneștii, husky, goldenii, collie, etc.
Dacă locul în care locuiți este înconjurat de trotuare, puneți mâna pe pământ și dacă e prea cald la atingere, dacă nu rezistați să țineți mâna pe sol timp de 10 secunde nu vă plimbați câinele pe trotuar, pentru că și-ar putea arde lăbuțele.
Dacă locul în care locuiți este înconjurat de trotuare, puneți mâna pe pământ și dacă e prea cald la atingere, dacă nu rezistați să țineți mâna pe sol timp de 10 secunde nu vă plimbați câinele pe trotuar, pentru că și-ar putea arde lăbuțele.
Dacă stabiliți că este sigur să vă scoateți câinele la plimbare într-o zi călduroasă, asigurați-vă că aveți la voi multă apă și că îi oferiți apă pe tot parcursul ieșirii.
Dacă este foarte cald, este mai bine să vă plimbați foarte devreme sau foarte târziu în timpul zilei pentru a evita temperaturile extreme și soarele direct.
Faceți pauze pe parcursul excursiei pentru a vă răcori în zone umbroase. Câinii continuă adesea să se miște, chiar și atunci când se supraîncălzesc.
Fiți atenți dacă rămân vreodată în urmă, caută umbră, încearcă să se așeze sau hiperventilează.
Epuizarea din cauza căldurii poate evolua rapid către un accident vascular cerebral din cauza căldurii, așa că este important să vă monitorizați câinele, să-i luați temperatura și să mergeți imediat la medicul veterinar dacă simptomele se agravează.
Câinii care fac accident vascular cerebral din cauza căldurii pot avea o temperatură ridicată, respirație rapidă, gingii și limbă de un roșu aprins, gingii uscate sau lipicioase și pot avea probleme de echilibru sau chiar se pot prăbuși. Alte simptome includ vărsături, salivare excesivă, gâfâială incontrolabilă și letargie.