Raport INSP. Evoluția cazurilor de COVID-19 în România, în ultima săptămână: 9 din 10 victime ale coronavirusului aveau cel puțin o comorbiditate. Care sunt cele mai frecvente boli de care sufereau acestea (VIDEO)

Raport INSP. Evoluția cazurilor de COVID-19 în România, în ultima săptămână: 9 din 10 victime ale coronavirusului aveau cel puțin o comorbiditate. Care sunt cele mai frecvente boli de care sufereau acestea (VIDEO)
Foto: Hepta

Una din nouă persoane infectate cu noul coronavirus în România este cadru medical, aproape jumătate dintre decesele pacienților cu COVID-19 s-au înregistrat în București și patru județe, iar 64,4% dintre cei care au murit erau bărbați, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

2.377 de cazuri de COVID-19, confirmate într-o săptămână

În ultima săptămână, în perioada 20-26 aprilie, 2.377 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în România și 168 de decese au fost înregistrate, potrivit raportului INSP.

Potrivit raportului autorităților, 43,8% din totalul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 14 zile în judeţele Suceava, Botoşani, Arad, Bihor şi Municipiul Bucureşti.

48,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Hunedoara, Arad, Bucureşti, Galaţi.

Unul din 9 cazuri de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat la personal medical

Potrivit raportului INSP, unul din 9 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, autoritățile arată că 73.5% din decese au fost la persoane peste 60 ani si 64.4% din decese au fost la barbati.

Harta prezintă cazurile confirmate în perioada 20-26 aprilie.

Comorbiditățile de care sufereau pacienții decedați în urma infectării cu COVID-19

De asemenea, 86,4% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate. Cele mai frecvente boli de care sufereau cei răspuși de coronavirus sunt: afecțiunile cardiovasculare, diabet, afecțiunile renale, pulmonare, neurologice. De asemenea, obezitatea ocupă un loc important în rândul celor care au decedat după diagnosticarea pozitivă cu COVID-19.

În raport se mai arată și că multe persoane decedate sufereau de neoplasm.

Mai exact, 355 dintre persoanele decedate infectate cu SARS-CoV-2 sufereau de afecțiuni cardiovasculare, 186 aveau diabet, iar alți peste 100 de români morți aveau afecțiuni renale grave.

Totodată, 102 români decedați după infectarea cu SARS-CoV-2 suferea de afecțiuni pulmonare, 100 de afecțiuni neurologice, 55 de neoplasm, iar 80 au suferit complicații din cauza obezității.

Alte 97 de persoane aveau alte boli.

Graficul arată comorbiditățile de care sufereau persoanele decedate ca urmare a infectării cu noul coronavirus

Ponderea cazurilor și deceselor pe grupe de vârstă și sex

Cel mai puțin se îmbolnăvesc copiii și adolescenții, arată analiza Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit graficului, copiii între 0 și 9 ani, dar și adolescenții între 10 și 19 ani. În aceste intervale de vârstă nu există niciun deces.

Cazurile grave, așa cum se poate vedea și pe grafic sunt la persoanele trecute de 60 de ani.

La numărul de îmbolnăviri vorbim de o medie de vârstă de 49 de ani, pe când media de vârstă la decese este de 69 de ani.

Incidența aparentăla 100.000 locuitori și decesele înregistrate

De asemenea, o incidență pe teritoriul țării de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori se întâlnește în trei județe: Suceava, Arad și Hunedoara.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Datele raportate marți, 28 aprilie

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat marți, ora 13.00, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus în România. Astfel, în țara noastră au fost înregistrate 277 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, bilanțul total ajungând la 11.616. Un număr de 243 de persoane sunt internate în Secțiile de Terapie Intensivă, dar alte 2.221 au fost declarate vindecate și externate.

Peste 11.600 de oameni se află în carantină instituționalizată și peste 22.400 în izolare la domiciliu. În interiorul granițelor, bilanțul deceselor a ajuns la 650.

În Diaspora, numărul conaționalilor infectați cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.963. De la începutul pandemiei, 87 de români din străinătate au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`