Raluca Turcan, despre verificările dosarelor de ajutoare sociale: Au fost găsiţi copii de 11 sau 12 ani fără CNP. E dramatic ce am descoperit (VIDEO)

Publicat: 09 03. 2021, 21:27
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că, în România, există copii de 11 sau 12 ani care nu au cod numeric personal. Aceste situații au fost descoperite în urma verificărilor dosarelor pe baza căror au fost acordate ajutoare sociale. Practic, persoanele fără CNP nu există ca cetățeni. ”E dramatic de am descoperit”, a spus Turcan, prezzentă marți seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

Ministrul Muncii spune că în România au fost descoperiți copii fără CNP

Ministrul a precizat că aproximativ 157.000 de copii fac parte din familii care trăiesc doar din ajutorul social, fiind ”expuși sărăciei crunte”.

În același timp, verificările făcute cu privire la persoanele care primesc ajutoare sociale, au scos la iveală faptul că există minori care nu au cod numeric personal.

„Acei copii nu există. Şi dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu se îmbolnăveau mâine sau poimâine şi existau… sau dacă se prăpădeşte un astfel de copii nimeni nu ştia nici măcar că acel copil a existat. E dramatic ce am descoperit”, a spus Raluca Turcan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spune Raluca Turcan despre persoanele care primesc ajutor social în România

Referindu-se la persoanele care primesc ajutor social în România, ministrul Muncii a precizat: ”Avem 170.000 de titulari de ajutor social și în total 413.000 de beneficiari de ajutor social. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă. Un om amărât dacă acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când ajunge la o vârstă peste 65 de ani, nu va avea nici măcar pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii”.