Raluca Prună: Înainte de a ucide, corupția sărăcește o societate. Înțeleg că trebuie să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului șef DNA (VIDEO)

Raluca Prună: Înainte de a ucide, corupția sărăcește o societate. Înțeleg că trebuie să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului șef DNA (VIDEO)
Foto: Captură video

Raluca Prună a anunțat că, după reușitele instituției conduse de Laura Codruța Kovesi, „înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului şef DNA”.

„Acum 14 ani, când Parchetul Național Anticorupție s-a înființat, nimic nu anunța eficiența structurii pe care o va atinge. Cazurile de corupție erau puține și irelevante. În 2002 ne întrebam de ce o astfel de structură. Răspunsul azi e evident. DNA contribuie decisiv la demolarea mitului urban că în România nu e posibilă combaterea corupției”, a spus ministrul.

Prună a vorbit și despre MCV și despre faptul că a crescut numărul de sesizări din partea populației ceea ce duce la un nivel crescut de încredere a sistemului judiciar.

Raluca Prună: Înainte de a ucide, corupția sărăcește o societate

#DIRECT_ONE_7gwg9l#

Activitatea DNA arată, astfel, că nu există o derogare de la respectarea legii, „brațul legii e și în România ferm. Cifrele vorbesc de la sine”.

Mesajul ministrului pentru procurori este că au o meserie grea pe care trebuie să o poarte cu mândrie.

„Încrederea publicului vine cu un preț mare”, a spus Prună, moment în care în imagini s-a văzut reacția lui Kovesi care a dat ușor aprobator din cap.

Totodată, ministrul a reiterat faptul că „ne trebuie un cadru legal ferm care să permită recuperarea prejudiciilor. Înainte de a ucide, corupția sărăcește o societate”.

În final, Prună a transmis procurorilor DNA că le dorește „un an judiciar bun care să confirme trendul ascendent”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie