Rafila, despre victimele exploziei din Botoșani: Nu am niciun motiv în momentul de față să iau în calcul mutarea pacienților în străinătate

Rafila, despre victimele exploziei din Botoșani: Nu am niciun motiv în momentul de față să iau în calcul mutarea pacienților în străinătate
Explozie în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Inquam Photos / Denis Grosu

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că patru dintre victimele exploziei de la magazinul Dedeman Botoșani sunt în stare gravă și vor fi mutate la spitale din București și Iași. Acesta a precizat, în schimb, că nu se impune transferul vreunei victime la spitale din străinătate.

Rafila, despre victimele exploziei din Botoșani

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, patru dintre victimele exploziei sunt în stare gravă, din care două sunt intubate.

Doi pacienți vor fi transportați la Spitalul de Urgență Floreasca din București, iar doi la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Rafila a precizat, la Digi24, că în acest moment nu are „niciun motiv să ia în calcul” transferul lor în străinătate. Transferul se va decide dacă evoluția lor ulterioară va impune acest lucru.

Explozie urmată de incendiu la magazinul Dedeman Botoșani

Amintim că o explozie urmată de incendiu s-a produs la magazinul Dedeman din Botoșani. 13 persoane au fost rănite. Acesta avea aviz de securitate la incendiu.

„Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

La scurt timp după producerea deflagrației, secretarul de stat Raed Arafat explica, pentru B1 TV: „Pompierii continuă căutările. Pe parcurs au fost evacuate peste 100 de persoane, clienți și alți angajați din magazin, fără probleme. Mai multe echipaje au fost trimise și forțe de la pompieri, și, bineînțeles, medicale de la SMURD și de la Ambulanță. Au fost mobilizate și două elicoptere de la Iași și de la Galați la fața locului. Sunt pregătite de decolare, la nevoie, un avion medicalizat SMURD și un elicopter Black Hawk cu capacitate de transport de patru persoane”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră