Rafila, despre riscul de infecții nosocomiale în cazul răniților de la Crevedia internați în spitalele românești: Nu există ţară în lume şi pacient internat într-un spital la care să existe risc zero (VIDEO)

Rafila, despre riscul de infecții nosocomiale în cazul răniților de la Crevedia internați în spitalele românești: Nu există ţară în lume şi pacient internat într-un spital la care să existe risc zero (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a vorbit, marți, despre starea persoanelor rănite grav în exploziile din Crevedia. Acesta a precizat că se iau măsuri pentru ca riscul infecțiilor nosocomiale din spitale să fie cât mai mic. Rafila a insistat că acest risc nicăieri în lume nu poate fi zero.

Rafila, despre starea răniților grav după exploziile din Crevedia

„Cei trei pacienţi în stare foarte gravă sunt stabili. Probabil că e vorba de pacientul nepalez de la ”Bagdasar”, care e în stare critică. Sunt trei pacienţi cu arsuri în proporţie de peste 90%.

O altă informaţie diferită de bilanţul de ieri e că încă câţiva pacienţi, parcă cinci dacă nu mă înşel, s-au externat, alături de cei 12 care se externaseră până ieri”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, despre riscul infecțiilor nosocomiale

Întrebat dacă pentru răniții din spitalele românești există risc legat de infecţiile nosocomiale, Rafila a răspuns: „Nu există ţară din lume şi pacient internat într-un spital la care să existe risc zero. Mereu există un risc, important e să faci ca acest risc să fie cât mai mic. Ei sunt îngrijiţi cu foarte multă atenţie, cu dedicaţie”.

„Am fost la două spitale, la Floreasca și la Spitalul Bagdasar. Se iau toate măsurile să se minimalizeze acest risc, dar nimeni nu poate să garanteze, cum se doreşte uneori, că acest risc nu există. (…)

Se fac probe microbiologice. Am insistat pentru monitorizarea acestor pacienţi, să se ia probe mai des decât de obicei, în loc să se ia o dată pe săptămână, să se ia de două – trei ori pe săptămână. Încercăm să ţinem lucrurile sub control”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`