Raed Arafat: Vor mai fi transferuri în străinătate ale victimelor de la Crevedia / Șeful DSU susține că firma ale cărei rezervoare de GPL au explodat nu mai funcționa: „Clar că nu mai avea avize sau autorizație”

Raed Arafat: Vor mai fi transferuri în străinătate ale victimelor de la Crevedia / Șeful DSU susține că firma ale cărei rezervoare de GPL au explodat nu mai funcționa: „Clar că nu mai avea avize sau autorizație

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică dimineață că astăzi este posibil să mai fie transferuri în străinătate ale victimelor de la Crevedia, „posibil Austria și Germania”, după ce primii patru pacienți cu arsuri au fost transferați cu avioane Spartan în Belgia și Italia, potrivit G4Media.

Raed Arafat: „Vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie și mâine”

„Până acum am transferat patru victime pe calea aerului cu două avioane militare, doi pompieri în stare critică la Bruxelles și alte două persoane civile la Milano. Astăzi va fi cel puțin încă un transfer. Și primim de la spitale rapoartele medicale și pe baza lor deja avem locuri care ni s-au asigurat de diferite țări. Da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie și mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienții”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că țările care pun la dispoziție paturi sunt Belgia, Italia și Austria. El a mai adăugat că momentan nu cunoaște cifra victimelor cu arsuri de peste 80%.

Raed Arafat a declarat că firma ale cărei rezervoare de GPL au explodat nu mai funcționa

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact”, a spus Raed Arafat.

Pompierii vor trebui să facă controale la stații GPL din țară, se fac controale acolo unde funcționează. „Aici se știa că nu funcționează”, a subliniat Arafat.

Primarul din Crevedia susține că locul exploziei era „mai degrabă un depozit GPL”, pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată, potrivit Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare