CORONAVIRUS | Raed Arafat: ”Vârful epidemiei va fi atins în România în aprilie”

CORONAVIRUS | Raed Arafat: ”Vârful epidemiei va fi atins în România în aprilie”

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, consideră că vârful epidemiei de coronavirus din România ar putea fi atins în luna aprilie.

Vârful de infectare va fi undeva în luna aprilie, cât va persista acest vârf nu se ştie. Există analize în acest sens.

În aprilie va fi la un moment dat un vârf. Se fac modelări. Încă nu vreau să mă pronunţ. Depinde de foarte multe aspect acest lucru.Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor”, a declarat Raed Arafat, duminică, la „Marius Tucă Show”.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, faptul că două persoane au murit pe teritoriul României din cauza noului coronavirus. Este vorba despre un pacient de 67 de ani, care era internat în Craiova, și unul de 74 de ani, internat în București. Ambii aveau deja grave probleme de sănătate.

Totodată, 66 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate, astfel încât bilanțul total a ajuns la 433. Dintre acestea, 64 de cazuri au fost recuperate, asta însemnând că oamenii s-au vindecat și au fost externați.Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 și 74 ani.

Un număr de 14 pacienți se află la terapie intensivă, din care trei sunt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți este bună.

În carantină sunt4.803 de persoane, iar în izolare65.799.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`