Raed Arafat: „Toți cei opt pacienți intubați sunt prevăzuți să fie transferați în spitale din afara țării. Aeronavele MApN sunt pregătite”

Raed Arafat: Toți cei opt pacienți intubați sunt prevăzuți să fie transferați în spitale din afara țării. Aeronavele MApN sunt pregătite
Sursa foto: FOTO: facebook/Centrul de Televiziune şi Film al MApN (arhivă)

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că toate cele 8 persoane intubate în urma exploziilor care au avut loc sâmbătă seara la stația GPL de la Crevedia au primit undă verde pentru a fi tratate în spitale din afara țării, după ce a fost activat mecanismul european de protecție civilă:

„La acest moment suntem la celula de coordonare de la MAI, împreună cu colegii de la Ministerul Sănătății. Lucrăm pe partea de locuri și de transfer în afara țării. A fost activat mecanismul de protecție civilă. Deja avem feedback venit din Norvegia, prin atașații de interne am primit din Austria și avem încă o confirmare din Belgia. Vom începe pentru cei care necesită transfer în afară să îi transferăm chiar din această noapte. Cam așa va fi situația.

Transferate vor fi doar persoanele care sunt în stare critică. La acest moment avem opt intubați și aceștia sunt prevăzuți să fie transferați. Dacă crește numărul e posibil să crească și numărul pe care îi transferăm. Depinde și ce locuri găsim afară. Semnalele sunt că o să avem locuri cel puțin vreo 7-8 locuri în primă fază le vom avea foarte rapid. Aeronavele sunt pregătite, colegii de la MApN le-au pus la dispoziție”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`