Raed Arafat: Îndemnarea populației la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât pacienți în plus și probabil persoane decedate în plus (VIDEO)

Raed Arafat: Îndemnarea populației la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât pacienți în plus și probabil persoane decedate în plus (VIDEO)
Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a lansat un nou apel la respectarea regulilor de protecție sanitară, miercuri. „Îndemnarea populației la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât în plus pacienți și probabil în plus persoane decedate”, a subliniat oficialul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat, apel la repectarea regulilor de protecție sanitară

Întrebat despreimaginile de miercuri de la Iași, mai exact cine a fost cel care a permis accesul pelerinilor la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, Raed Arafat a răspuns: „Deci, aici nu pot să vă răspund, că nici eu nu știu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru, dar vreau să subliniez un aspect, pentru că asta este o discuție pe care o avem deja de foarte mult timp, de măsurile care se iau, de ce se iau, care e motivul lor. Toată lumea observă că avem o creștere continuă a cazurilor. Suntem pe un trend ascendent important. Noi, când punem aceste măsuri, încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populație este să înțeleagă situația și să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli și a acestor prevederi, care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de Guvern. Este extrem de important acest lucru, fiindcă sunt foarte mulți în domeniul, să zicem, online, chiar și unii care declară acest lucru în alte spații publice, care îndeamnă populația la nerespectarea regulilor. Acest lucru nu va duce decât la agravarea situației. Îndemnarea populației la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât în plus pacienți și probabil în plus persoane decedate”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 4.016 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a trecut de 164.000. Autoritățile au precizat căaproape 123.000pacienți au fost declarați vindecați. Bucureștiul a înregistrat 669 de îmbolnăviri nou depistate.

„Este un apel pe care îl fac încă o dată, cum a făcut și domnul ministru Tătaru, respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă și noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populația, cu autoritățile locale, cu toate instituțiile. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele și atunci, încă o dată, prin dumneavoastră, transmit populației să se gândească la sănătatea lor și a celor apropiați lor, și să respecte regulile care sunt recomandate sau care sunt obligatorii”, a adăugat Raed Arafat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`